Toplanan Ryzen 3700X ve RTX 2080 sistem

Peki BIOS’tan işlemci sıcaklığına göre hızlanıp yavaşlanması ayarlanabiliyor mu?

Bu arada koymuş olduğnuz video tarihi 2017. Ryzen 1 ve 2. nesilde dediğiniz doğru ama 3. nesilde AMD'nin kendi açıklaması da şu; 3200MHZ altı RAM kullanmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar hocam monitörünüz 1080P mi, eğer öyleyse darboğaz oluyor mu?
Şuan darboğaz görünmüyor, PUBG Ultra ayarlarda şehir içi 130-170 arası (Ultra derken cidden ultra yani keskinleştirme dahil her şeyi açtım, ayak izlerine kadar.) Ha ama ekran kartı kullanımı %86'da bunlara rağmen, bu da demek oluyor ki işlemciye OC gerek. İşlemcim stok durumda, sıvı soğutmayı takmadım. Takınca OC yapıp bilgilendiririm isterseniz?

Ekran kartı kullanımı %86 ise OC şartı koşmanıza gerek yok. CPU %100 olsaydı darboğaz diyebilirdik. 1080p'de o kartın tamamını kullandırmak biraz zor.

Ekran kartı kullanımı %86 ise OC şartı koşmanıza gerek yok. %100 olsaydı darboğaz diyebilirdik. 1080p'de o kartın tamamını kullandırmak biraz zor.
Hocam insanları yanlış yönlendirmeyin arkadaşta darboğaz var. Ne demek ekran kartı kullanımı %100 olsaydı darboğaz diyebilirdik? Ekran kartını %100 kullanıyorsa darboğaz yoktur demek. 1080p'de AMD'nin yine ne kadar geride kaldığının işareti bu.

GPU kullanımı tamamen PUBG'nin optimizasyon probleminden kaynaklanmaktadır. Metro exodus gibi optimizasyonu iyi oyunlarda V-Sync açmaz iseniz %98 99 kullanımı görebilirsiniz. Fakat V-Sync açarsanız GPU'yu gereksiz yere yormamış olursunuz.

Bu arada V-Sync açık durumda GPU %80 kullanım ile 144FPS verebiliyorsa darboğaz yapar anlamına gelmez. Ben kendimi yormadan zaten sana 144 FPS verebiliyorum %98 kullanmama gerek yok demektetdir.

%70 80 kullanıp GPU 144FPS vermiyorsa oyunun optimizasyonu kötü demektir fakat GPU %60 70'lerde ise CPU %80 90'larda ise işlemci GPU ile darboğaz yapıyor demektir. Saygılarımla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…