[Toplandı] i5 4690K ve R9 270X Sistem

R9 270x biraz düşük kalmış sistemin diğer parçalarına göre ama yine de hayırlı olsun bir kaç yıl sonra da upgrade yaparsınız o zaman tadından yenmez.

Hayırlı olsun. İlerde ekran kartını upgrade yaparsanız süper olacak. Bir de monitörü değiştirdiğiniz zaman tamamdır

Ekran kartını yıl başında, monitörü de 1 yıl sonra yenileyeceğim. Çünkü bütçenin tümünü kullandım. Seneye bütçem olunca 4k monitör ve R9 3xx serisinden almayı planlıyorum. (GTA VI çıkarsa)

i7 çok pahalı ve i5 ile arasında pek fark yok. Çoğu forumda öyle okudum. Ayrıca oyun amaçlı kullandığım için i5 aldım. Render ile işim olmuyor.

Hayır beni çok yanlış anladınız overclock yapamazsınız o anakart ile yaparsınız ama işlemciniz stabil çalışmaz ben i7'den bahsetmedim i5 4690K overclock için bir işlemci siz o anakartı seçtiğinize göre overclock yapmıyacaksınız i5 4690 seçilmeliydi yanlış seçim olmuş.

Aldığım yerde de söylendi. Şuan için OC yapılacak bir durum yok. Ama baktım ki ekran kartına yetmiyor işlemci. İlerde OC için bir anakart alırım ya da işlemciyi i7 4790 alırım.

Fan kontrolcünün çalışması için güç kaynağındaki molex kablosunu alıp kasanın üst tarafından sarkan fan kontrolcünün kablosuna bağla. Çalışır.

Aldığım yerde de söylendi. Şuan için OC yapılacak bir durum yok. Ama baktım ki ekran kartına yetmiyor işlemci. İlerde OC için bir anakart alırım ya da işlemciyi i7 4790 alırım.
Nasıl yetmiyor i5 4460'a 980 bile takılır.

Fan kontrolcünün çalışması için güç kaynağındaki molex kablosunu alıp kasanın üst tarafından sarkan fan kontrolcünün kablosuna bağla. Çalışır.
5 adet sarkan kablo vardı. 1 tanesi normal 4 lü girişten diğer 4 ü 2 giriş 2 çıkış şeklinde 3 lü giriş çıkışardan o dördünü ben birbirine bağladığımda çalışıyor çıkardığımda duruyorlar. O girişlere uygun bir güç kablosu mu almam gerekecek şimdi?

Nasıl yetmiyor i5 4460'a 980 bile takılır.
O zaman bu işlemci beni 2024 e kadar götürür.

Keşke Msı Z97 Gaming 3 alsaydınız. Temeli anakart ve işlemci ile çok sağlamlaştırmış olurdunuz.

Keşke Msı Z97 Gaming 3 alsaydınız. Temeli anakart ve işlemci ile çok sağlamlaştırmış olurdunuz.
Aslında ilk tercihim o idi. Ama dolar yükselişi ile anakart çok pahalı oldu. Bütçem 2000 lira idi. Ama böyle bile 2000' i aştım. Sanırsam tek sıkıntı OC yapamayacak olmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…