Toplanılan bilgisayarın parçaları uyumlu mu?

Cagimeri

Hectopat
Merhaba,
Dün itibarıyla ileriye dönük DDR5 bir sistem topladım. (ekran kartsız) kendi bilgilerim ve izlediğim videolar dolayısıyla alabildiğim en iyi ürünleri almaya çalıştım. Ürün markaları konusunda biraz da fanboyluk yapmış olabilirim. Tabii ki kalbimden geçenleri almış oldum biraz. Fakat biraz tedirginlik yaşadığım konular var ve hayati önem taşıyan bir hata yaptıysam da yol yakınken geri dönebileyim derdindeyim. Ekran kartımı güncelleyemedim (diğerlerine göre sanırım çok zayıf) fakat onu güncelleyebildiğimde cuk oturacak bir şeyler almaya çalıştım. Aldıklarım konusunda dikkat etmem gerekenler, destek ve önerileriniz benim için çok önemli. Şimdiden teşekkür ederim.
Mevcut ekran kartım; XFX RX 6700 XT Speedster MERC 319 Black 192 bit GDDR6 12 GB ekran kartı.

aldığım parçalar;
Anakart: ASUS ROG STRIX X870-F Gaming Wi-Fi AMD X870 AM5 DDR5 8000 DP.
CPU: AMD Ryzen 7 7800x3D 4.20GHz 8 çekirdek 96MB önbellek soket AM5 (tray)
RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB serisi (AMD EXPO) DDR5 RAM 32 GB (2x16 GB) 6400MT/s CL32.
Sıvı soğutma: ASUS ROG STRIX LC III 360 ARGB 360mm işlemci sıvı soğutucu.
PSU: ASUS ROG STRIX V2 1000W 80+ Gold Full modüler PSU.
SSD: Corsair MP700 CSSD-F1000GBMp700r2 PCI-Express 5.0 1 TB M.2 SSD.
Kasa: ASUS TUF Gaming GT501 fanlı siyah e-ATX kasa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran karti bu sistemin yaninda serce gibi kalmis.
Ekran kartını değiştirme imkanınız var mı?
1 yıla yakın maalesef geçemeyeceğim. Bu süre zarfında 5000'ler gelirse 4000'lerin fiyatı biraz olsun azalır. Bu durumda 4080 gibi bir kart alırım düşüncesindeyim. Bu sistem ile alacağım max performans darboğaz minimum seviyede olursa 6700xt kadar farkındayım :(

1 yıla yakın maalesef geçemeyeceğim. Bu süre zarfında 5000'ler gelirse 4000'lerin fiyatı biraz olsun azalır. Bu durumda 4080 gibi bir kart alırım düşüncesindeyim. Bu sistem ile alacağım Max performans darboğaz minimum seviyede olursa 6700XT kadar farkındayım :(

Darbogaz olmaz fakat ekran kartiniz fpsinizi kisitlar yani iyi bir ekran karti taksaniz cok daha yuksek FPS alabilecekken daha az alirsiniz pek dert etmeyin ileride degistirirsiniz.

Merhaba,
Dün itibarıyla ileriye dönük DDR5 bir sistem topladım. (ekran kartsız) kendi bilgilerim ve izlediğim videolar dolayısıyla alabildiğim en iyi ürünleri almaya çalıştım. Ürün markaları konusunda biraz da fanboyluk yapmış olabilirim. Tabii ki kalbimden geçenleri almış oldum biraz. Fakat biraz tedirginlik yaşadığım konular var ve hayati önem taşıyan bir hata yaptıysam da yol yakınken geri dönebileyim derdindeyim. Ekran kartımı güncelleyemedim (diğerlerine göre sanırım çok zayıf) fakat onu güncelleyebildiğimde cuk oturacak bir şeyler almaya çalıştım. Aldıklarım konusunda dikkat etmem gerekenler, destek ve önerileriniz benim için çok önemli. Şimdiden teşekkür ederim.
Mevcut ekran kartım; XFX RX 6700 XT Speedster MERC 319 Black 192 bit GDDR6 12 GB ekran kartı.

aldığım parçalar;
Anakart: ASUS ROG STRIX X870-F Gaming Wi-Fi AMD X870 AM5 DDR5 8000 DP.
CPU: AMD Ryzen 7 7800x3D 4.20GHz 8 çekirdek 96MB önbellek soket AM5 (tray)
RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB serisi (AMD EXPO) DDR5 RAM 32 GB (2x16 GB) 6400MT/s CL32.
Sıvı soğutma: ASUS ROG STRIX LC III 360 ARGB 360mm işlemci sıvı soğutucu.
PSU: ASUS ROG STRIX V2 1000W 80+ Gold Full modüler PSU.
SSD: Corsair MP700 CSSD-F1000GBMp700r2 PCI-Express 5.0 1 TB M.2 SSD.
Kasa: ASUS TUF Gaming GT501 fanlı siyah e-ATX kasa.

ASUS ROG almaya bence hiç gerek yokmuş. Sırf AM5 olması için topladıysanız ben açıkçası 7500F+ ortalama bir anakart toplar geçerdim. PSU, SSD ve Kasanın çok iyi olması zaten pek de gerekli değil bence oyun için. Hele hele PCI-Express 5.0 aşırı abartı olmuş bence.

6700XT gariban gibi kalmış.
ROG gerek var mı bilemedim.

Yorumlarınız için teşekkür ederim. İlk mesajda da söylemiştim. Biraz fanboyluk yapmış olabilirim. En son bilgisayarımı değiştirmemin üzerinden 7 yıl geçmiş. Bunu tercih etmemdeki tek sebep gene aynı süre geçtiğinde donanım yükseltmesi yaparken anakarta tekrar para vermemek. Tabiki o gün geldiğinde yeni uyumsuzluklar ve değişkenler olacaktır. Bugün için PCI-Express 5.0 abartı oldu biraz evet haklısınız ama 2 sene sonra belki bu konu için standart hale gelecek ve ülkedeki fiyat artışlarını düşününce bugün için çok ama yarın için iyi ki almışım diyeceğim diye düşünüyorum.

6700xt pek olmamış ama hayırlı olsun dostum.
Teşekkür ederim evet olmadı ama ilerleyen süreçte inşallah yerini dolduracağım :)

Tekrar merhaba,
Bu sisteme ek TUF 4080 Super kart aldım. Ancak bugün sistemi toplayabildim. Fakat bir sorunum oluştu. Bilgisayar kasam ASUS TUF Gaming GT501 Anakartım ASUS ROG STRIX X870-F kasanın ön panelindeki fanları nereye bağlarsam bağlayayım çalışıyor ama ışık alamıyorum. Fakat kablolamada hiçbir değişiklik yapmadan kasanın RGB sini manuel kontrol için bir tuş takımı çıkıyor ona bağlarsam ve psu dan güç alırsam RGB aktif oluyor. Bunun sebebi anakart üzerindeki girişlerin RGB olmayıp hepsini ARGB olması olabilir mi? Başına böyle bir şey gelen yada çözüm önerisi olan olur mu? İnternette çoğaltıcılar genelde RGB den ARGB ye az da olsa ARGB den RGB ye olanlarda var. Bu çözüm olacak mıdır.

Tekrar merhaba,
Bu sisteme ek TUF 4080 Super kart aldım. Ancak bugün sistemi toplayabildim. Fakat bir sorunum oluştu. Bilgisayar kasam ASUS TUF Gaming GT501 Anakartım ASUS ROG STRIX X870-F kasanın ön panelindeki fanları nereye bağlarsam bağlayayım çalışıyor ama ışık alamıyorum. Fakat kablolamada hiçbir değişiklik yapmadan kasanın RGB sini manuel kontrol için bir tuş takımı çıkıyor ona bağlarsam ve psu dan güç alırsam RGB aktif oluyor. Bunun sebebi anakart üzerindeki girişlerin RGB olmayıp hepsini ARGB olması olabilir mi? Başına böyle bir şey gelen yada çözüm önerisi olan olur mu? İnternette çoğaltıcılar genelde RGB den ARGB ye az da olsa ARGB den RGB ye olanlarda var. Bu çözüm olacak mıdır.
"crexy.ee nin mesajı alıntıladığım ve düzenleyemediğim için tekrar ekledim mesajı"

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı