Toplanılan i7 14700K - MSI 4070 Super nasıldır?

MberkayÇ10

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yeni sistem topluyorum parçalarımı aldım aldığım parçaları aşağıda yazıyorum sistemin stabilitesi nasıl olur? i7 14700K işlemci için muamma söylentiler dolaşıyor çok ısınıyor vb. bunun için yapabileceğim bir şey var mı? Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Bu arada ilk defa sistem topluyorum.

parçalar:

İşlemci:
Intel Core i7 14700K 3.40 GHz 20 çekirdek 33MB 1700p 10nm işlemci.
anakart: MSI Pro Z790-P Wi-Fi 7000MHz(OC) RGB M.2 1700p ATX DDR5 anakart.
ekran kartı: MSI GeForce RTX 4070 Super Gaming X Slim 12g 12 GB GDDR6X 192 bit DLSS 3 ekran kartı.
RAM: Corsair 32 GB (2x16) Vengeance 6400MHz CL32 DDR5 RAM.
sıvı soğutucu: NZXT Kraken Elite 360 mm.
SSD disk: Samsung 2TB 990 Pro NVMe okuma 7450 MB-yazma 6900 MB M.2 SSD (MZ-V9P2t0bw)
güç kaynağı: Corsair 1000W RM1000e 80+ Gold tam modüler PCI-e 5.0 güç kaynağı.
kasa: hyte Y60 CS-HYTE-Y60-BW 3 fanlı e-ATX oyuncu kasası.

Sadece RAM ve pcu almadım güncel olarak. Onlar içinde almayı düşündüklerim yukarıdaki yazığım gibi.

Gayet güzel bir sistem ayrıca bu soğutucu ile işlemcinin fazla ısınacağını düşünmüyorum ancak son zamanlarda Intel'in 13. ve 14. nesil işlemcileri bazı oyunlarda problem yaratıyormuş oyunlar çöküyormuş muhtmelen yakın zamanda bir güncelleme ile düzelir ancak.

Intel soket seçmenizin sebebi nedir hocam? Ne için kullanacaksınız sistemi?

Intel soket seçmenizin sebebi nedir hocam? Ne için kullanacaksınız sistemi?
Hocam doğrusunu söylemek gerekirse bir sebebi yok aslında sağdan soldan intel iyidir diye duyduğum için soket değiştireceği için ileriye dönük olmaz demişlerdi yada 14900k nın çok ısındığını söyleyenler vardı 14700k iyidir diyenler vardı herkes bir şeyler söylüyordu bende en son14700k da karar kıldım. Sistemi hem oyun hem iş için kullanıcam ama işim zaten sistemi çok zorlamaz grafiker mimar vs. değilim. senelerdir pc den yana sıkıntılar çekiyordum en son artık güzel bir sistem toplamak istedim.

hocam youtube da yada forumlarda öyle bir bahsediyorlar ki sakın almayın, kaçın gibi. anlamadım bu kadar problem mi bu o kadar para verip sorun mu yaşıyacağız.

Hocam YouTube'da ya da forumlarda öyle bir bahsediyorlar ki sakın almayın, kaçın gibi. Anlamadım bu kadar problem mi bu o kadar para verip sorun mu yaşıyacağız.

Güncelleme ile düzeleceğini düşünüyorum Intel yeni nesil işlemcileri kenara atmaz.

7800x3D tercih etmeniz daha dogru olurdu sanki.

o zaman problem yok hocam soğutma içinde NZXT KRAKEN ELİTE 360 MM düşündüm yeterli olacağını düşünüyorum. problem yaşamam umarım.

Intel önermiyorum. Bunun başlıca sebepleri. Yeni sokete geçicekler. 14700k alıp anakart olarak H610 takınca MOSFET'ler dayanmayacak neden çünkü işlemci trafo. Intel 14700 ve 14900 modellerinde 3 ay sonra stabilitesini kaybettiği sorunlu işlemciler sattığıda bir gerçek. Warframe oyununda firmanın paylaştığına göre %80 çökme sorunları 14700k ve 14900k modellerinden oluyor. Muadilinden (7800x3D) 2 katı güç çekip aynı veya daha az performans veriyor. Üst kalite sıvı soğutmayada bir ton para veriyorsunuz. 7800x3D kule tipiyle bile tutulabiliyor. 7800x3D daha ucuz, üst kalite anakart gerektirmiyor. Çok iyi bir sıvı soğutma gerektirmiyor. Intel suçu anakart üreticilerine atıyordu işlemcilere yüksek voltaj veriyorlar diye. BIOS güncellemesiyle i9 işlemcileri i7 seviyesine getirdiler. Aynı şekilde i7 leride düşürdüler. Sonuç ne oldu yine birçok kişi sorun yaşamaya devam ediyor. Firma kendileri bile kabullendi üstünde çalışıyoruz diyor. Bile bile bozuk ürün almaya değer mi? Üstelik 10 bin TL'nin üstünde ekstra para veriyorsunuz ve mağduriyet yaşama ihtimaliniz yüksek. Firma çözümü bütün serverlerı AMD'ye geçirmek olacak ve Intel CPU önermeyeceğiz bize bozuk işlemci sattılar diye yazı paylaşmışlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…