Toplu dosya adı değiştirme

karadayiii

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Merhabalar,

Elimde 100'e yakın jpeg formatlı görsel var. Bunları sırayla 1, 2, 3 gibi dosya adında herhangi farklı bir işaret bulunmadan (parantez, nokta vb.) Numaralandırmam gerekiyor. Bunu yapabileceğim aracı bir yardımcı program var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsini seçince, birisine bir isim verirseniz, diğerleri de artan sırayla adlandırılıyor. Ben denediğimde çalışmıştı bu yöntem.
Yani CTRL+A ile seçin. F2'ye basıp yeniden adlandırırken ismini "foto" koyun. Sonrasında Foto (1), Foto (2)... Şeklinde sıralanacak. Ama siz fotoğrafları kendi istediğiniz doğrultusunda farklı farklı numaralandıracaksanız bu yöntem işe yaramaz

Bahsettiğim durum için yapmam gereken adımlar hakkında yardımcı olur musunuz?

Hepsini seçince, birisine bir isim verirseniz, diğerleri de artan sırayla adlandırılıyor. Ben denediğimde çalışmıştı bu yöntem.
Merhabalar,

Elimde 100'e yakın jpeg formatlı görsel var. Bunları sırayla 1, 2, 3 gibi dosya adında herhangi farklı bir işaret bulunmadan (parantez, nokta vb.) Numaralandırmam gerekiyor. Bunu yapabileceğim aracı bir yardımcı program var mı?

Ben yaptığım zaman isim_# şeklinde yapmıştım. O sebeple parantez gelmemişti. Yöntem için bakınıyorum şimdi.

Hocam, şu komutu fotoğrafların bulunduğu klasörde çalıştırabilir misiniz?
ren *.jpg 1.jpg
Çalıştırdım. Herhangi bir tepki olmadı.
@cengover_ekin Tekrardan denedim. Görseldeki gibi oldu;

1611140023437.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı