Toplu sipariş gümrüğe takılır mı?

Spectrumwastaken

Hectopat
Geçen gün arkadaşımla AliExpress üzerinden MiBand 3 kordonu satın aldık. Benim AliExpress üzerinden yaptığım ilk alışveriş bu ve toplamda 13 tane kordon sipariş ettik. 7 renk var ve bazı renkler birer bazıları ikişer ve bir renkten üçer tane söyledik. Internette gezinirken ise "aynı üründen birkaç tane sipariş edersek, gümrük tarafindan ticari algılanacak ve el konulacaktır." tarzında bir cümle gördüm. Bunun olabilmesi için yeterli sayıda mı siparişlerim?

Ya da ticari olarak algılanırsa ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen gün arkadaşımla AliExpress üzerinden MiBand 3 kordonu satın aldık. Benim AliExpress üzerinden yaptığım ilk alışveriş bu ve toplamda 13 tane kordon sipariş ettik. 7 renk var ve bazı renkler birer bazıları ikişer ve bir renkten üçer tane söyledik. Internette gezinirken ise "aynı üründen birkaç tane sipariş edersek, gümrük tarafindan ticari algılanacak ve el konulacaktır." tarzında bir cümle gördüm. Bunun olabilmesi için yeterli sayıda mı siparişlerim?

Ya da ticari olarak algılanırsa ne yapabilirim?
Arkadaşım, yurtdışına gittiğinde, ihtiyacı olan farklı ürünlerden birer tane almıştı ancak bavulda getirdiği için ticari ürün diye düşünüp almadılar mesela. Benim bildiğim aldığınız bir üründen sonra ki ürünler için ticari diyerek el koyabiliyorlar. Biraz gümrük görevlilerinin insafına kalmış.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı