Çözüldü Topluca imza toplasanırsa fiber altyapı getirirler mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BkByte

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Cnc Programcısı
Arkadaşlar, müstakil evlere fiber internetin gelmesi imkansız gibi görünüyor (özellikle eski yapılar için).

Benim kafamda müstakil apartmanlar yerine, tüm sokaktaki hanelerden imza toplamak var. Fiber internet hattı, 60 metre dibimizden geçiyor, ancak evlere bağlamak imkansız. Bu nedenle, 3-4 apartmandan değil de, tüm sokak sakinleri olarak fiber altyapı talebinde bulunmak istiyoruz. Siz debilirsiniz, fiber internet kullanıcısı olmayanlar ADSL ve VDSL gibi hizmetlere daha fazla ücret ödemesi gerekiyor ve alınan hizmet aldıkları ücreti hak etmiyorlar, bu durumda bir şeyler yapmak istiyorum.

Daha önce hiç imza toplamadım yardımcı olursanız sevinirim. Başvuruları nereye teslim etmem gerektiği, hangi adımların takip edilmesi gerektiği gibi vb.

Türk Telekom Bölge Santral şefliğine bırakmanız lazım.
Ama işiniz zor.
CİMER üzerinden şikayet iletin zaten aynı etkiyi yaratır.
Ben pandemi döneminde yavaş internet sebebiyle eğitimimde aksaklık yaşadığım için 3-4 ay gibi bir süre içerisinde komple semte fiber internet getirtmiştim.
CİMER'in etkili olabileceğini düşünüyorum.

3-4 ay içerisinde nasıl bir yol izleyerek getirdiniz acaba?
CİMER'e defalarca yazdım bu konu hakkında ama cevap alamadım BTK'ya da aynı şekilde yazdım ve etkisi olmadı.

[GÜNCELLEME – 2025]

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık bir yıl önce bu konuyu açmıştım. O zamandan bu yana aynı sorun devam etti, ama sonunda bir gelişme yaşandı, sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle şunu net bir şekilde söyleyeyim: Fiber hattı ne kadar yakınımızdan geçerse geçsin, bireysel başvurularla eve çektirmek neredeyse imkânsız. Özellikle müstakil evlerde yaşayanlar için durum gerçekten çok zorlayıcı. Ben bu süreçte epey uğraştım; muhtardan destek istedim ama verdiği cevap "Asfalta şükredin" oldu... Ne yazık ki böyle insanlarla da uğraşmak zorunda kalıyoruz.

Durum böyle olunca, çözümü parasını verip çektirmekte aradım. Bunun için Türk Telekom’un genel müdürlüğündeki planlama bölümüyle bizzat görüştüm. Ve şans mı dersiniz, sürekli CİMER’e yapılan şikayetler mi etkili oldu bilmiyorum ama sokak yatırıma alınmış. Şu an yaklaşık 1 aydır ekipler sokakta çalışıyor, fiber altyapı çekiliyor. Yani bu beladan ben böyle kurtulmuş oldum.

• Genel müdürlükle birebir görüşmek en etkili yöntem. Şansınıza, insan canlısına denk gelirseniz işiniz çözülüyor.

• CİMER’e yapılan düzenli şikayetler uzun vadede işe yarıyor olabilir.

Bu yüzden hâlâ uğraşan arkadaşlar varsa, pes etmeyin. Genel müdürlüğe gidin, planlama birimiyle görüşün, imza toplayarak başvurunuzu daha güçlü hâle getirin. Bireysel değil, toplu hareket etmek bu işlerde daha etkili.

Herkese kolay gelsin. Umarım bu süreç sizin için daha kolay geçer.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…