O zaman siz daha bilmiyorsunuz. Bilelim ki ben sadece yeni bir tez attım.. Tabii haklısın.. Bir kavanoz veriyorsun, içindeki sayıyı bul diyorsun. Peki bir tarla boyu fasulye var diyelim, onu nasıl bulacaksın? Aynı argüman değil mi?
O zaman siz de daha bilmiyorsunuz. Bilelim ki ben sadece yeni bir tez attım.. Tabii haklısın.. Bir kavanoz veriyorsun, içindeki sayıyı bul diyorsun. Peki bir tarla boyu fasulye var diyelim, onu nasıl bulacaksın? Aynı argüman değil mi?
O zaman argüman zayıf. Şimdi 1 kavanozla 100 kavanoz hesabı yapmak aynı değil mi? Onu soruyorum.
Tezi güçlendirelim. Bir dahakine aynı soruyu 100 kavanoz üzeri sayalım. 1 kavanoz x100 eşittir aynı hesap.
Sadece hesabı 100 kavanoz üzeri yapabileceğini de anlattım. 1 kavanozun içindekini mantık olarak buluyorsun, onu 100 ile çarpıyorsun ve aynı cevap çıkıyor.