Topraklamanın sadece mutfakta ve banyoda olduğu evde bilgisayar açılmıyor

Squearex

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Binada topraklama var evdede var fakat sadece mutfak ve banyoda var ve yeni bir PC toplamıştım topraklama olmadığı için start vermiyor. PSU topraklama olan bir yere takınca çalışıyor bu sorunu nasıl çözebilirim? Mutfaktan salona kadar uzatma kablosu çekmek istemiyorum. Elektrikçi arayıp sorduğumda prizdeki kabloları söküp yeni kablolarla değiştiricez dedi ve 1000TL fiyat vardi. Topladığım bilgisayar ise 45k TL olduğu için topraklama olmadan çalıştırmak istemiyorum ve topraklama olsun olmasın elektriği bağladığımda kasaya kontrol kalemi tuttuğumda kontrol kaleminin ışığı yanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten kaliteli bir PSU bu tarz durumlar için değil mi?
Kullansığım psu Gigabyte GP-UD750GM 80+ Gold ultra dayanıklı modüler bir psu fakat topraklama olmayan prizlerde pc yi kapatıp priz değiştiriyorum açılıyor topraklama olmasa bile ama ben bilerek topraklama olmayan yerde açmıyorum.

Hocam dediğiniz gibi bir zahmet odanızın prizlerine toprak çektirin. Topraksız kullanmanız çok büyük bir risk olur.
Fakat adam 1000TL fiyat verdi ve çekilicek kablo 3 max 5 metre olur sigortaya çok yakın prizler 1000TL edicek bir işlem olduğunu düşünmüyorum.

Fiyat yüksek ya da düşük mi bilmiyorum ama prizin sigortaya kadar çekilecek olan kablonun mesafesine göre değişir, yalnız kabloyu geçirmek için duvarı kıracaksa (şu an bilmiyorum acaba duvar kıran var mı farklı bir yöntem mi uyguluyorlar) belki fiyat bu yüzden de yüksek olabilir. Ayrıca akım-gerilim koruma rölesi ve kaçak akım rölesi de taktırmanız daha güvenli olacaktır ancak fiyat daha da yükselebilir ama en güvenlisi bu olabilir.

Fiyat yüksek ya da düşük mi bilmiyorum ama prizin sigortaya kadar çekilecek olan kablonun mesafesine göre değişir, yalnız kabloyu geçirmek için duvarı kıracaksa (şu an bilmiyorum acaba duvar kıran var mı farklı bir yöntem mi uyguluyorlar) belki fiyat bu yüzden de yüksek olabilir. Ayrıca akım-gerilim koruma rölesi ve kaçak akım rölesi de taktırmanız daha güvenli olacaktır ancak fiyat daha da yükselebilir ama en güvenlisi bu olabilir.
Merhaba cevabın için teşekkürler evin torpaklaması zaten eski durumda pc yi topraklı prize taksamda kasaya kontrol kalemi tutunca ışığı yanıyor yani bu topraklama işlevini yitirmiş bende para vermektense mutfaktan salona uzatıcı kablo döşiycem 20 ile 10 metre arası kablo sorunumu çözücektie ama kablonun boyu uzadıkça performansı azalırmı acaba sadece pc için uzatsam yeterli yada diğer ucuna 3 lü priz yaparım topraklamayı diğer aletlerde kullanabilsin diye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı