Çözüldü Tor Browser sitesindeki Ransomware virüs sisteme zarar vermiş midir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Reish

Attopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar Tor Browser indirmeyi deneyecektim. Gittim direkt Google'ya tor yazdım, ilk çıkan siteye tıkladım.

1720546442863.png

Ancak siteye bir türlü girmedi. Bir - iki kere tekrar tıkladım, ancak yine siteye giremedim. Ardından şüphelendim ve siteinin bağlantısını kopyalayıp VirusTotal'de baktım. Sonuçlar bu şekilde:

1720546463297.png

Bu virüs bilgisayara bulaşmış olabilir mi? Malwarebytes, BitDefender'le tam tarama yaptım. Hiçbir şey çıkmadı.

Çözüm
Merhaba arkadaşlar Tor Browser indirmeyi deneyecektim. Gittim direkt Google'ya tor yazdım, ilk çıkan siteye tıkladım.

Eki Görüntüle 2247186

Ancak siteye bir türlü girmedi. Bir - iki kere tekrar tıkladım, ancak yine siteye giremedim. Ardından şüphelendim ve siteinin bağlantısını kopyalayıp VirusTotal'de baktım. Sonuçlar bu şekilde:

Eki Görüntüle 2247187

Bu virüs bilgisayara bulaşmış olabilir mi? Malwarebytes, BitDefender'le tam tarama yaptım. Hiçbir şey çıkmadı.
1-Sadece bir linke girme ile bilgisayara Ransomware bulaşamaz.
2-Sonuçlar FP, site güvenli. Zaten orijinal site: The Tor Project | Privacy & Freedom Online 'tır. Yani sizin girdiğiniz de orijinal site.

Eki Görüntüle 2247186

Eki Görüntüle 2247187

1-Sadece bir linke girme ile bilgisayara Ransomware bulaşamaz.
2-Sonuçlar FP, site güvenli. Zaten orijinal site: The Tor Project | Privacy & Freedom Online 'tır. Yani sizin girdiğiniz de orijinal site.

Çözüm
Birincisi büyük ihtimalle sonuç false-positive, ikincisi Tor'un sitesinde niye virüs olsun hocam?

Hocam ben Tor virüslü demiyorum zaten, dikkat ettiyseniz. VirusTotal'deki sonuçlar böyle gösteriyor. Ancak, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, sonuç false positive sanırım.

@Reish sizin için çözüm oldu mu?

Evet çok teşekkür ederim. Fakat nasıl çözüm olarak işaretleyebileceğimi bilmiyorum. Sitede yeniyim.

Hocam ben Tor virüslü demiyorum zaten, dikkat ettiyseniz. VirusTotal'deki sonuçlar böyle gösteriyor. Ancak, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, sonuç false positive sanırım.
Siz Tor'un sitesini atmışssınız VT'ye. Ayrıca sonuç zaten False Positive.

Evet çok teşekkür ederim. Fakat nasıl çözüm olarak işaretleyebileceğimi bilmiyorum. Sitede yeniyim.
Size çözüm olan mesajın yanındaki çözüm işaretine tıklayabilirsiniz. Ya da rapor atacağım öyle çözüm olarak işaretleyecek moderasyon.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı