Tornavida ile hasar gören anakart tamir edilebilir mi?

xkolyy

Centipat
Daha fazla  
Selam herkese. Benim bir Casper Excalibur G770 model laptopum vardı. Fanları ve soğutma borularını temizledim. Sonrasında ekran kartımı laptop görmemeye başladı. Format attım düzelmedi. Driverlar kurulmuyor. Bilgisayarcıya gittim. Anakart soketine zarar vermiş olabilirsin dedi. Son çare olarak teknik servise göndereceğim. Şöyle bir sorum var. Ben fan vidalarını takarken tornavida kaydı. Anakarta denk geldi. Sizce anakart soketlerinden biri kırıldı mı veya zarar mı gördü?
Peki zarar gördüyse lehimleyebilir miyiz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Resim atabilir misin?

Anakart bileşenleri hassastır eğer dirençler vs gibi küçük elemanlar koptuysa anakart tamirenden anlayan insanlar onarabilir. Ama eğer board kırılmışsa çatlamışsa tamir edilemez. Ekran kartı çipi zarar görmüşse çip değişir maliyetli olur.

Board kırılsa cihaz açılmazdı başka bir sorun var belli ki

Sizce teknik servisemi göndereyim veya anakarttan onarımından anlayan birinemi.teknik servise güvenemiyorum

Resim atabilir misin?

Laptopun arkasını artık açmayacağım gene bir şey olur benim elimin ayarı pek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…