Torrent programları zararlı mı?

Eskiden Torrent programlarını oyun indirmek için kullanırdım, indirdiğim site sağlam bir siteydi. Yeni bilgisayar dizdiğim için biraz kuşkularım var, örneğin uTorrent ve Bittorent gibi programlar arka planda mining ya da benzeri şeyler uygulayıp bilgisayarın performansını düşüyor mu? Bunu gösteren ya da kanıtlayan çalışmalar var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
uTorrent gibi programlar kapalı kaynak olduğu için ne olduğu bilinmiyor açık kaynak olanları kullanın qBitTorrent mesela.

Torrent'i indirme yapmadığın zamanlarda sonlandırabilirsin. İndirme yapacağın zaman tekrar açarsınız. İndirme yaparken zaman biraz performansı düşürüyor eğer ayarları düzgün yapılmaz ise. Onun haricinde her indirme programında bir ihtimalde olsa dediklerinizin olma olasılığı vardır.

Utorrent'te böyle bir şeye denk gelemiyorum çünkü senin dediğin gibi bilindik sitelerden indiriyorum ben de çok ihtiyacım olursa denemek için bazı programları. Ayrıca antivirus+firewall ikilisi de olabildiğince risklere karşı koruyucu olmakta. Ama yine de crack vb. işlemler her zaman insanı huzursuz etmeye yetiyor. Bence sen de torrent kullanan birisiysen gerekli koruma yazılımları kullanarak bu tür yerlerde takıl.

uTorrent, Bitcoin Madencilerini çalıştırma geçmişi vardır ve "Adware ve Spyware torrent istemcisi diyebiliriz." Bittorrent'te onun mavisi.
Qbittorrent ve Deluge gibi torrent istemcilerini kullanın.
En başta, açıp kaynak kodunu sende inceleyebilir, zararlı herhangi bir şey olup olmadığını öğrenebilirsin.
uTorrent ve Bittorrent için şu mesajı oku;
uTorrent, Bitcoin Madencilerini çalıştırma geçmişi vardır ve "Adware ve Spyware torrent istemcisi diyebiliriz." Bittorrent'te onun mavisi.
Qbittorrent ve Deluge gibi torrent istemcilerini kullanın.
Bu arada, diğer bir dandik torrent istemcisi ise BitComet'tir. Bu da uTorrent'in mavisi.
Ve de BitLord adlı istemcide, uTorrent'in mavisidir, bunları kullanamayın.

Crack indiriyorsak zaten hep bir risk var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…