Torrent seeder nedir?

564803

Hectopat
Torrent'e seeder diye bir şey varmış. İndirme hızı, Seeder'a bağlıymış. Bu nedir? Benim indirme hızım 400-700KB arası giderken şimdi 40KB'lara düştü. Az önce 1KB indiriyordu.

Kanka artırabiliyorsun o hızı Torrent tracker yaz yeni olanları kullan YouTube'dan nasıl kullanabileceğini öğrenebilirsin.

Seeder; Bir torrent dosyasının tamamına sahip olan ve bu dosyayı indiren diğer kullanıcılara (leechers) yükleyen kişidir. Ne kadar fazla seeder varsa, indirme hızınız o kadar yüksek olur çünkü dosyanın tamamı birçok kaynaktan sağlanabilir.

Leecher;

Dosyanın tamamına henüz sahip olmayan, indirme sürecinde olan kişidir. İndirme yaparken aynı zamanda elinde bulunan parçaları diğer kullanıcılara yükleyebilir. Ancak, bir leecher dosyanın tamamını indirdikten sonra paylaşmayı bırakırsa buna hit and run denir ve torrent topluluklarında pek hoş karşılanmaz.

Kaynak: ChatGPT.

Merhaba. Torrent’te dosyayı başka kullanıcıların bilgisayarından indiriyoruz, seeder da o karşıdaki bilgisayar. Eğer seeder’ın upload hızı düşükse sizin de indirme hızınız düşük oluyor, ne kadar çok seeder varsa hızınız o kadar artıyor vs.

Seeder torrent dünyasında, paylaşılan bir dosyanın tamamına sahip olan kişiye denir, örneğin bir filmin tamamını indirdin sen de o andan itibaren seeder olursun, seeder sayısı ne kadar fazla ise, leecher (indiren kişiler) o kadar hızlı indirebilir.

Seeder dosyayı yükleyen kişidir, bilgisayardan alır, ve diğer kullanıcıların indirmesi için yükler.
İndirdikten sonra görürsünüz zaten, yükler kendisi.
Aynı zamanda küçük seviyede olsa yükleme yapar.

Anladım, hepinize teşekkürler. Dolaylı yoldan şunuda anladım ki, seeder yüzünden indirme hızımı arttırmanın bir yolu yok. Peki ya neden indirme hızım sabit kalmıyor? İndirmeyi başlattığım dakikalar 400 ila 600 arası gidip geliyordu. Sonradan 40 lara ve 1 lere kadar düşmeye başladı.

Şuan tekrar 700kb oldu.

Bir kişi seed yapmayı bırakınca düşer, bu seeder sayısına bağlı olarak değişir.
Örneğin ben bazen 12MB alıyorum bazen 1-2MB bazen 0B alıyorum.

Sağ tarafta kişi diye birşey var orada kaç kişi upload yapıyor gözüküyor galiba.

Hızı etkiliyordur diye Warp'ı kapattım. Aşağıda, eşler bölümünde bir çok kişinin IP adresi yazıyor. Bunlar leecher galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…