Toshiba A100-785 USB Boot edemiyorum

MehmetE.

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Mersin/Deniz Mahallesi
Daha fazla  
Merhaba. Toshiba A100-785 Laptop var elimde. USB'den Boot edemiyorum içinde Linux kurulu BIOS'da güncelleyemiyorum. Vista XP denedim olmuyor ne yaptıysam Boot menü ve BIOS'a süs olsun diye koymuşlar galiba. Flash bellek Kingston 32 GB çok format attım bu bellekle.
Not: CD çalışıyor içinde şu an 32 Bit Mint var.

Bios güncellemesinin içindeki işletim sistemiyle bir alakası yoktur. Bilgisayarı ilk açtığında devamlı olarak delete tuşuna bastığın zaman bios'a giriş yapabiliyor musun? Bios'a giriş yaptığında update veya güncelleme diye bir seçenek çıkıyor mu? Yine bios'a giriş yaptığında boot sırasını belirleyebileceğin bir seçenek var mı?

Hepsini denedim.
Güncellemeyi exe olarak vermişler.
Yok öyle bir seçenek.
Kendi kendine oldu. Cevap yazdığın için teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_20201209_161751.jpg
    IMG_20201209_161751.jpg
    212,4 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20201209_161828.jpg
    IMG_20201209_161828.jpg
    129,7 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:
Banlandığımdan dolayı hemen cevap yazamadım. Kusura bakma. Toshiba'nın internet sitesinde sözünü ettiğin model için yalnızca windowsta çalışan exe dosyaları var. Bios'ta da öyle bir seçenek olmadığına göre tek seçenek linux mint'ten bios update yapmaya çalışmak. Daha anlaşılır olması için yapacaklarını adımlar halinde yazıyorum. Bu kodları linux terminalinde yazmalısın.

1) Linux Mint'e Wine programını kur. Bu program windows .exe dosyalarını linuxta çalıştırmak için kullanılır.
Kod:
sudo apt install wine32

2) Bu linkte yazan bilgilere göre exe dosyasını Wine'da açtığında iso dosyası üretmesi gerek.
Kod:
wine the-location-of-the-program.exe

3) ISO dosyasını linux'a mount etmelisin.
Kod:
mount /path/to/image.iso /media/iso -o loop

Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı