Arkadaşlar merhaba,
Toshiba A300 Satellite dizüstü bilgisayarım var. Bios menüsü güncel gözüküyor. 2,20 sürüm'ü fakat bir türlü belirtildiği gibi SECURE BOOT diye bir şeye ulaşamıyorum. Sadece AHCI var onun dışında hiç bir şey yok ne yapmam gerekir Acaba? Yardımlarınızı bekliyorum. Görüşmek üzere...
Legacy USB Support ayarı Enable zaten. USB'den de boot edebiliyorsanız sorun yok demektir. Clover'ın çalışmama nedeni ise sisteminizin eski olması. Chameleon deneyin.
1 tuşlayarak Chameleon ile belli bir yere kadar geliyor. fakat resimde görüleceği üzere malum hata beliriyor.Söylenen bütün çözümleri denememe rağmen bir türlü ilerletemedim.Allah rızası için yardım edin.<çok bunalttı beni.
Aşağıda alıntı yaptığımı videolara göre Windows 7 32 bit kurulu bilgisayarımda mac için bölüm oluşturarak Usb belleğimi hazırladım.Gerekli bios ayarlarınıda yaparak boot etmeye çalıştım.1 tuşlayarak Chameloon boot ile devam ettim.Bir süre sonra "still waiting for root device" hatası aldım.Bu sorunuda forumlarda belirtilen tüm çözüm yollarını denememe rağmen bir türlü geçemedim.Bir çözüm yolu olarak USB içerisinde bulunan EFI klasörü içerisinde bir takım dosyaları silmem söyleniyor.İyi ama ben usb'ye raw dosyası attıktan sonra bilgisayarımda Usb belleğimi görüntüleyemiyorum ki ulaşıpta silme işlemi yapayım.Bu durumu nasıl aşacağım konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla.
Aşağıdaki linkten USB imaj hazırla ve aşağıdaki videoları takip ederek kurulum yap.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/os-x-10-10-yosemite-raw-İmajı.120024/