Toshiba A300 Bios Secure Boot Sorunu

Usb'yi Win 32 disk imager ile düzenlemiştim. Kendi bilgisayarımdan.Problem değil bulurum değiniz işletim sistemi kurulu bir pc.Peki sonrasında kurulum yapabilecekmiyim.Kendi bilgisayarıma?

Usb'yi Win 32 disk imager ile düzenlemiştim. Kendi bilgisayarımdan.Problem değil bulurum değiniz işletim sistemi kurulu bir pc.Peki sonrasında kurulum yapabilecekmiyim.Kendi bilgisayarıma?
USB'nin EFI bölümünü Win 8 veya 8.1'de görüp değişiklik yapabilirsiniz.

merhaba tekrar, dediğiniz gibi win 8 yüklü bilgisayarda içeriği görüp efı bölümünde bulunan dosyaları sildim.Fakat yine kurulum olmadı.Belirtilen kodlarıda girerek denememe rağmen bir türlü ilerletemedim.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_0397.JPG
    60,7 KB · Görüntüleme: 288
  • IMG_0398.JPG
    63,5 KB · Görüntüleme: 239
  • IMG_0400.JPG
    62,4 KB · Görüntüleme: 261
  • IMG_0401.JPG
    64,9 KB · Görüntüleme: 281
  1. Boot ekranında USBBusFix=Yes komutunu dene.
  2. BIOS ayarlarından USB Legacy= Disable yap dene. Olmaz ise tekrar enable yap
  3. Ayrıca USB 3.0 kullanıyorsan USB 2.0 ile dene
  4. Chameleon kullanıyorsan EFI içinde Extra dosyası varsa, içinde Extensions adında bir klasör göreceksin. Onun içinden FakeSMC hariç bütün kextleri sil.
  5. Eğer olmaz ise Ayrıca aşağıda paylaştığım kextleri yukarıda bahsettiğim aynı klasör içine kopyala.
    db.tt: Dropbox - Extensions.zip
  6. Clover kullanıyorsan, paylaştığım kextleri EFI / CLOVER / kexts / 10.10 içine kopyala

Merhaba,Öncelikle çok teşekkür ederim.Allah Razı olsun sayenizde Yosemite masaüstüne ulaştım.USBBusFix=Yes komutu ile usb mouse kullanıyorum bu kodu girmezsem mause çalışmıyor.Dual boot yaptım bilgisayarıma.Bundan sonra sürücülerin yüklenmesi aşaması var videolara baktım ama nasıl bir sıra izlemem gerektiği konusunda yardımlarınızı bekliyorum.Bilgisayarımın resimlerini ekliyorum.

Not:Admine duyurulur Türkçe karakter hatası sebebiyle sürekli engellenir oldum.Bu yüzden hemen cevap yazamıyorum.

Chameleon ile boot yapabildim bu arada.

Dosya Ekleri

• FullSizeRender (1).jpg
    45,7 KB · Görüntüleme: 275
  • FullSizeRender (2).jpg
    67,8 KB · Görüntüleme: 245
  • FullSizeRender (3).jpg
    65,7 KB · Görüntüleme: 272
  • FullSizeRender.jpg
    53,9 KB · Görüntüleme: 281
Güle güle kullanın. HDD / Extra / org.chameleon.Boot.plist içine şu komutu gir ve kaydet:
Kod:
    <key>USBBusFix</key>
    <string>Yes</string>
Gerekli sürücüleri yüklemek için ise Multibeast kullanabilirsin:
https://www.technopat.net/sosyal/konu/multibeast-7-3-güncellemesi-yayınlandı.186768/

Komut işe yaradı galiba ama sürücülerde sorun var galiba ekran kartı ve mouse yükledim ama heç bir şey değişmedi.Doğru sürücüleri yüklediğimden nasıl emin olabilirim daha bir sürü donanım var.ayrıca usb bellekten boot ediyorum ondan nasıl kurtulucam şimdiden teşekkür ederim

Kendi kendine boot edilmesi ve bazı temel sürücülerin yüklenmesi için, Multibeast içinden 'EasyBeast' seçeneğini seçerek kurulum yap ve sistemini USB olmadan yeniden başlat.

Bu işlemden sonra sorunlu sürücüler nelerdir, bunları tespit et. Sonra uygun sürücüleri multibeast ile kurduktan sonra, sistemini yeniden başlatıp sürücülerin doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edersin.

Dediğiniz gibi kurulumu yaptım usb belleği çıkardım ama boot etmedi tekrar belleği takarak mac masaüstüne ulaştım.Önceki mesajlarımda aygıt listemide ekledim ne yapmalıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…