Toshıba bilgisayar ısınma sorunu

aytug0106

Megapat
Daha fazla  
Toshıba bilgisayarım aşırı ısınıyor oyunlarda, ısınması nedeniyle ara ara FPS düşüşleri oluyor ve oyun oynatmıyor, fanını temizle macun değiştir demeyin hepsi yapıldı, garantiden yeni geldi ama sorun devam ediyor, işlemci sıcaklığım 105 dereceleri görüyor bu arada ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Özelliklerini belirt mesela.
özellikleri 8 gb ram 4 gb gtx ekran kartı 2.4 ghz toshibanın p50c-11v modeli herkes de aynı sorun varmış bu model için herkes garantiye gönderiyor fanını temizleyip macunu değiştirip yolluyorlar bu bilgisayarın soğutma sistemi yetersiz ne yapabilirim acama bir daha göndersem soğutma sistemini değiştirin falan desem soğutma sistemini değiştirirlermi? ( fan dönüş hızı 4000 rpm)

Intel XTU ile undervolting yapabilirsen hız düşürmeden ısınma sorununu işlemciye bağlı olarak azaltabilirsin. Nasıl kısmını araştır.
Ya da hızı biraz kısıp gene de mevcut duruma göre daha az ısınma sorunu yaşayabilirsin, gelişmiş güç ayarlarında maks. işlemci yüzdesini azaltarak yapacağın denemelerle. 70'e düşürüp sorun yoksa arttıra arttıra gidersin. Overclock testleri yapman gerekir.

Güç seçeneklerinden maksimum işlemci durumunu 60 da yapsam 70 de yapsam bu seferde 10 dk değilde 15 dk sonra yine 90 100 dereceleri görüyor.

Kaliteli bir soğutucuyla 10-15 derece düşürebilirsin.

Yok kardeş ben akla gelincek herşeyi sağlam araştırdım bu modeli kullanan kişileride buldum kaliteli soğutu en fazla 10 derece düşürür ki benim bilgisayar içinde 105-100 derecelerden 90' a düşmesi demek yani 90 derecede fazla.

gpu: 90 derece % 90 kullanım
Cpu : 102 derece % 80 kullanım
gta 5 için bu değerler bu arada birde cpu sıcaklığından dolayı gpu ısınıyor yani sorun işlemci ısınması , kapanıyor demişsin de 110 dereceyi gördüğü zaman bile hiç kapanma olayı olmadı bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…