Çözüldü Toshiba HDD'nin kötü olması normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

onurryazgann

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Elimde çok kötü bir dizüstü var. Verilerin olduğu resmi paylaştım. Bunun haricinde 20 MB/s olduğu zamanlarda %70-90 arasına kadar çıkıyor. Bu kadar leş bir durumda olması ne kadar doğru? HDD'ler bildiğim kadarıyla 100 MB/s'ye kadar çıkabilmeli. Yanlış biliyor olabilirim. Toshiba'nın 1TB 5400 RPM hızında HDD'si var.
Burada demek istediğim 107 KB/s değerinde bile HDD %10 kullanılıyor.

Dosya Ekleri

• IMG20210606213249.jpg
    148,1 KB · Görüntüleme: 75
Hangi bileşenden kaynaklandığını nasıl bulabilirim?
Hocam işletim sistemi ağır geliyor olabilir veya ram miktarınız düşükse işletim sistemi gerekli dosyaları ram'e kopyalayamıyor dolayısıyla sürekli HDD üzerinden çalışıyor olabilir. Görev yöneticisindeki olaya gelince. HDD'ler genelde tepkisel cihazlar olmadıkları için yeni işlemler eskil işlemler tamamlanana kadar sırada bekliyor. Sonuç olarak siz 100MB/s görmeseniz bile görev yöneticisinde %100 gibi değerler görebiliyorsunuz. Bir başka deyişle işletim sisteminin HDD den ne kadar boyutta dosyalar istediğini bilemiyoruz. Dosya boyutu küçülüp sayısı arttıkça hız o kadar azalıyor ama kullanım artıyor. Bu dediğimi bir flashın içine 1kb gibi küçücük çok sayıda dosya atarak test edebilirsiniz. USB 3.0 bir flash belleğin bile hızları kb/s ye kadar düşebilir.

Teşekkürler. Bu şekilde işlediğini bilmiyordum. Prime Day'i bekliyorum bir SSD alıp deneyeceğim. Eğer düzelirse konuya ekleme yaparım.

Konuyu takipteyim hocam.

Evet yeni SSD aldıktan sonra tüm sorunlarım düzeldi. Hatta 'ne alaka abi' dediğim çözülen saçma sorunlarım bile vardı. Gerçekten de şöyle dedim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
sizin adınıza sevindim hocam. Bir de M.2 ssd ye geçince diyeceksiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…