Toshiba L50 -B12 Geliştirme yapmaya değer mi?

ByNova

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba
Başlıkta belirttiğim bilgisayara sahibim(Sanırım 2015-2016 yıllarında alındı). Laptop geç açılıyor. 750 GB HDD var ve buna ek olarak 240 GB SSD almayı düşünüyorum. 4 GB RAM var ve buna ek olarak 4 GB RAM almayı düşünüyorum(eski RAM ile uyumlu olur mu emin değilim o yüzden bunu 100 TL'ye falan satıp 8 GB sıfır RAM almayı da düşünüyorum).Yaklaşık 500-600 TL harcayabilecek param var(öğrenciyim yeni bilgisayar alamıyorum)
Sorum şu, yatırım yapılmaya değer bir bilgisayar mı yoksa 1 sene sonra başıma iş mi çıkarır? Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Oyun falan oynamıyorum sadece Eclipse, Visual Studio falan kullanıyorum. Bahsettiğim yükseltmeleri yapsam bilgisayar beni 3-4 sene daha götürebilir mi? Yoksa işlemci gücü yetersiz kaldığından yapacağım yükseltmeler etkisiz mi kalır? Siz ne tavsiye edersiniz? Bilgisayarın özellikleri aşağıdadır.

SSD takviyesi sizin tüm ihtiyaçlarınıza cevap verecektir. RAM'i sökün ve aynı kodu internetten arayarak ilave yapın bence. Bilgisayar kendine gelecektir.
Mevcut RAM ile aynı özellikte başka bir RAM takarsam mavi ekran verme ihtimali yok mu? Forumda bu tip sorun yaşayan çok olmuş (çip özelliği farklı olduğu için mesela ).

Sorun olmaz hocam. Farklı CL değerinde ve farklı markada takarsanız uyumsuzluk olabilir. Fakat sizin düşünceniz de güzel tek 8 GB takmak. Ama anakartın bunu desteklediğinden emin olmak gerekiyor. Ona iyi bakın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı