Toshiba L50A-1CZ Notebook'a eGPU yapmak

Merhaba, geçen günlerde forumda dolaşırken eGPU ile ilgili bir konu görmüştüm. Araştırdıktan sonra bana mantıklı geldi fakat acemi olduğumdan dolayı işin içinden çıkamadım :).
Toshiba L50A-1CZ modelini kullanmaktayım bilgisayarın özellikleri şu şekildedir:
  • Intel i7-4700MQ
  • NVIDIA GT740M
  • 8GB 1600 Mhz DDR3 RAM (Sonradan +8GB alınacak)
  • 1 TB HDD ve 120 GB SSD
Ayrıca 23 inç Asus monitör, klavye ve fare bulunmakta yani notebooku kasa niyetine kullanmaktayım bir yere taşıma gibi bir düşüncem yok :).
Şimdi asıl soruya/sorulara gelecek olursak, gördüğüm kadarıyla whitelist diye bir şey varmış o kadar araştırmama rağmen benim bilgisayarım için gerekli bilgiyi bulamadım tam olarak bu whitelist nedir, aşılabilir mi?

Ekran kartlarından pek anlıyorum sayılmaz fakat NVIDIA GT740M'den daha iyi ve pahalı olmayan (kısaca F/P) önerdiğiniz ekran kartı var mı? Şahsen GT 1030 veya GTX 750 Ti almayı düşünüyorum (Ne yazık ki 1050 Ti alacak kadar gücüm maalesef yok ve eGPU'da sorun çıkarabiliyormuş diyorlar. :)) Her türlü GT740M'den daha performanslı olacağını düşünüyorum. Sizce bu ekran kartlarını almalı mıyım?

Son olarak eGPU için gerekli aparatı nereden temin edebilirim internete yazdığımda (eGPU aparatı) sanırım ekran kartını uzatma aparatı çıkmakta ve sonuca ulaşamamaktayım. Yani kısacası tıkandım. :)
Forumda eGPU ile uğraşan bir arkadaşımız yok mu acaba? :)

Son düzenleme:
Merhaba, geçen günlerde forumda dolaşırken eGPU ile ilgili bir konu görmüştüm. Araştırdıktan sonra bana mantıklı geldi fakat acemi olduğumdan dolayı işin içinden çıkamadım :).
Toshiba L50A-1CZ modelini kullanmaktayım bilgisayarın özellikleri şu şekildedir:
  • Intel i7-4700MQ
  • NVIDIA GT740M
  • 8GB 1600 Mhz DDR3 RAM (Sonradan +8GB alınacak)
  • 1 TB HDD ve 120 GB SSD
Ayrıca 23 inç Asus monitör, klavye ve fare bulunmakta yani notebooku kasa niyetine kullanmaktayım bir yere taşıma gibi bir düşüncem yok :).
Şimdi asıl soruya/sorulara gelecek olursak, gördüğüm kadarıyla whitelist diye bir şey varmış o kadar araştırmama rağmen benim bilgisayarım için gerekli bilgiyi bulamadım tam olarak bu whitelist nedir, aşılabilir mi?

Ekran kartlarından pek anlıyorum sayılmaz fakat NVIDIA GT740M'den daha iyi ve pahalı olmayan (kısaca F/P) önerdiğiniz ekran kartı var mı? Şahsen GT 1030 veya GTX 750 Ti almayı düşünüyorum (Ne yazık ki 1050 Ti alacak kadar gücüm maalesef yok ve eGPU'da sorun çıkarabiliyormuş diyorlar. :)) Her türlü GT740M'den daha performanslı olacağını düşünüyorum. Sizce bu ekran kartlarını almalı mıyım?

Son olarak eGPU için gerekli aparatı nereden temin edebilirim internete yazdığımda (eGPU aparatı) sanırım ekran kartını uzatma aparatı çıkmakta ve sonuca ulaşamamaktayım. Yani kısacası tıkandım. :)
Forumda eGPU ile uğraşan bir arkadaşımız yok mu acaba? :)
Biraz hort olacak fakat sorularını elimden geldiği kadar cevaplamak istiyorum.
1- Whitelist bildiğim kadarıyla biosu modlayarak aşılabiliyor modelinin whitelisttemi değilmi bir bilgim yok.
2-Herşeyden önce gtx 1050 zaten egpuda çok sıkıntılı 1060 alman gerekiyor, önerim gtx760 alman aliexpressde çok pahalı değil baktın bu iş oldu yeterli gelmediğinde paranı biriktirip gtx 1060 alabilirsin.
3-Gerekli aparatı bildiğim kadarıyla banggood'dan almana gerek yok hepsiburadadan riser seti+300 w psu alman yeterli fakat psuyu 500 veya 600 al uzun ömürlü olsun.
Dh forumdaki konuyu uzun süredir takip ediyorum bendede toshibanın amd a8 7410 lu bir notebooku var r7 260x alıp şansımı deneyeceğim olursa aklımda bir proje var onu gerçekleştirip forumda paylaşacağım

@alperen262012 Merhaba, konu hortlamış sayılmaz neredeyse her gün girip konuya bakıyorum :) ve cevabın için teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla daha doğrusu araştırdığım kadarıyla amd chipsetlilerde eGPU olmuyormuş fakat okuduğum konular biraz eskiydi eğer ingilizcen var ise gerekli bilgiyi eGPU.io adresinden rahatlıkla öğrenebilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı