Toshiba L655-194 i5 460m İşlemci ve Harddisk Değişimi

quaray

Hectopat
Daha fazla  
Toshiba L655-194 bilgisayarıma i5 460m işlemci ve 1 TB hdd harddisk takmak istiyorum. Mümkün müdür? Eğer değişme ihtimali varsa hangi işlemci veya harddiski tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Toshiba L655-194 bilgisayarıma i5 460m işlemci ve 1 TB hdd harddisk takmak istiyorum. Mümkün müdür? Eğer değişme ihtimali varsa hangi işlemci veya harddiski tavsiye edersiniz?
,
İşlemci değişmez. HDD yi 2.5 olarak değiştirebilirsiniz. HDD olarak
Performans için:Seagate 2.5" 1TB HDD + 8GB SSD Sata 3.0 64MB Cache 5400Rpm Notebook SSHD
Normal Kullanım için:WD 2.5" 1TB Scorpio Blue SATA 3.0 5400Rpm 8MB Notebook Disk
Tavsiye edebilirim. Bulabilirseniz Wd Black 2.5 da performans için olabilir. Normale göre pahalılar tabi. Ama 7200 Rpm in de avantajını es geçmemek gerekir.

Teşekkürler önerileriniz için.Harddisk değişimini kendim evde yapabilir miyim peki sıkıntı olmadan?
Hiç elim tornavida tutmaz diyorsanız sıkıntı olabilir. Fakat HDD değişimi laptoplar için basit bir olay. Youtubedan model yazarak videoya ulaşabilirsiniz. Alt tarafta bir tane kapak söküp HDD yi değiştireceksiniz. Zorluğu yok.

i3-370m kullanıyorsan iki tipi var; çıkarılabilir ve lehimli şekilde. Lehimli değilse upgrade etme olasılığın var.

Listeyi kırptım, ilk 4 aslında anlamlı bir fark yaratır. i7ler ekstra pahalı olduğundan ve performansa diğer 2 i5'den öte çok birşey katmadıkları için elendi, 580m dahi pahalı.
Ebay fiyatlarına bakınca yaklaşık 100 TL ile i5-560m'i düşünebilirsin ama BIOS desteklemezse sıkıntı yaşayabilirsin.

ARK | Intel® Ürünlerini Karşılaştır

Toshiba müşteri hizmetlerini aradım bize gönderirseniz degistiririz dedi lehimli değil galiba böyle dediğine göre.Onlara göndersem masraflı olur mu nasıl bir yöntem izlemeliyim sizce?

Servise vereceksen hiç değmez, eski makina zaten, tuzlu olur. O parayı makina ederine eklesen zaten 2. jenerasyon i serili makina alırsın.
Kendin değiştirebiliyorsan düşün, yoksa olduğu gibi kalsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı