Arkadaşlar Toshiba L70 12F Laptop'um (Toshiba Satl L70-b-12f Core I7-4710hq/8gb/1tb/2 Gb R9 M265x/17.3" 424 - n11.com) var. Bilgisayara BF4 yükledim ama oyunu oynarken bilgisayar aşırı ısınıyor ve kendini kapatıyor. Toshiba yetkili servisine götürdüm ancak bilgisayarda sorun olmadığını söylediler. Soğutucu da aldım ancak sorun devam ediyor. Ne yapabilirim?
Teknik servisteki armutlar neye dayanarak sorun olmadığını belirtmişler? Termal macun değişim işlemi yapıldı mı serviste?
Sana verilen herhangi bir kağıt oldu mu? Yapılan işlemler yazıyor mu? Her şeyden önce servise ısınma şikayetini belirterek mi yolladın?
Teknik servisteki armutlar neye dayanarak sorun olmadığını belirtmişler? Termal macun değişim işlemi yapıldı mı serviste?
Sana verilen herhangi bir kağıt oldu mu? Yapılan işlemler yazıyor mu? Her şeyden önce servise ısınma şikayetini belirterek mi yolladın?
Garantisi varsa ve ısınan işlemci ise batarya gelişmiş ayarlarından işlemci maks. çalışma yüzdesini düşürürsen bu hızını azaltır ama aynı zamanda da ısınmayı azaltır. %70'e indirip 5er ya da 10ar 10ar arttırırsın kapanmayacağı aralığı bulana kadar.
Ya da intel xtu indirip işlemci voltajını ayarla, bu performans düşmesine sebep olmaz ama işlemcinin desteklemesi ve senin nasıl yapılacağını araştırmanı gerektirir.
Aynı konuyu daha kaç defa açmayı planlıyorsun? Servisi ara ve termal macun değişimi rica et, öyle yolla. İlgilenmiyorlarsa da başkasına yaptır aynı işi.