Toshiba laptop siyah ekran sorunu

WasabiDeluxe

Decapat
Güvenli modda bilgisayarı açabiliyorum fakat normal halinde asla açılmıyor. Toshiba yazısı geliyor altında halka dönüyor sonra Windows kilit ekranı gelmesi gerekirken siyah ekranda donup kalıyor. En son Battlefield 1 açmış yükleme ekranını bekliyordum fakat çökme gibi ses takıldı. Mavi ekran vermesini bekledim fakat vermedi. Bilgisayarı kapatıp açtığımda ise bu sorun ortaya çıktı. Özellikler:
İntel i7 4710 HQ
AMD Radeon R9 M265X
16 gb RAM
240 GB SSD
1 TB HDD
Windows SSD'ye kuruluydu bu arada.
@claus @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisini de denedim fakat onarım yaparken onarım tamamlanamadı diyor. Temiz kurulum yaparken tıpkı siyah ekrandaki gibi donuyor fakat o sırada ekranda ne varsa onunla beraber donuyor. Mesela mavi ekranın üstünde %26 bilgisayarını kapatmayın yazıyordu. Sonra aniden dondu. 2-3 saat bekledim ne olur ne olmaz diye fakat kendine geri gelmedi. Ayrıca bu olay daha önceden de olmuştu bilgisayarcıya verdiğimde ekran kartı yandı demişti. Fakat laptopun dibine bile girsem yanık kokusu alamıyorum ve güvenli modda başlattığımda bilgisayar çalışıyor. Sizce ne ekran kartı yanmış olabilir mi? Hiç zorlamadım oysa ki bilgisayarı sadece oyunu açıp yükleme ekranında bekliyordum :dikkatli:

Aşırı ısınmadan olduğunu da düşünmüyorum çünkü sabit FPS almak için 720p ve low'da oynuyorum çoğu oyunu ve yanında soğutucu da kullanıyorum. Soğutucu 10 liralık soğutmayan türden değil o yüzden ısınma kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Ekran kartı yanması bildiğin normal yanması gibi bir durum değil. Yani koku alacaksın diye bir durum yok. Anakart'ta sorun var muhtemelen.
Genede kesin emin olmak amacı ile bunu yükleyip healt kısmından bir görsel paylaşın.
https://www.hdtune.com/files/hdtunepro_570_trial.exe
Birde memtest ile RAM testi yapıp sonucu paylaşın.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı