Dostlarım merhaba,
Emektar bir laptop sahibiyim. Oyun falan oynayamasam da video izleme, internet gezinme işlerini yapıyorum en azından. 10 yıldan fazladır bende ve hiç format atılmadı daha. Uzun yıllar kullanımdan dolayı gerekli gereksiz bir ton uygulama çöplüğüne döndü. Malum ekonomik şartlarda yenisi için el vermiyor bende elimdekini daha verimli kullanma fikri ile sizlere danışmak istedim.
Windows 7 Home (64) kurulu şu an ve sizlere sorularım şunlar:
1- Sizce format atarak devam etmeli miyim? Yoksa 8.1 yükseltmesi yapmalı mıyım? (8.1 zaten kötü olan bilgisayarı daha kötü yapar mı?)
2- Windows 7 devam et derseniz eğer format atarken nelere dikkat etmeliyim? Veya 8.1 kullanacaksam aynı şekilde. (Hiç format atmadım videolarda ve yazılı dokümanlardan araştırdığım kadarı ile biliyorum ama pratikte hiç yapmadım.)
Hocam çok bir fark olmayacaktır. Core 2 Duo işlemcilere bile Windows 10 ya da 8.1 kuruyoruz ama elbette Windows 7 de kalmak daha iyi RAM'iniz çok yüksek değil. Laptop tam modelini atarsanız RAM yükseltiliyor mu bakabiliriz.
Windows 10 işlemci katili. Düşük sistemlerde kullanmanın kendi bacağınıza sıkmaktan hiçbir farkı yok. Benzer işlemci ile her türlü debloat, LTSC vs. denedim. O saçma sapan yüksek CPU kullanımının ve hantallığının önüne geçmek imkansız.
Hocam çok bir fark olmayacaktır. Core 2 Duo işlemcilere bile Windows 10 ya da 8.1 kuruyoruz ama elbette Windows 7 de kalmak daha iyi RAM'iniz çok yüksek değil. Laptop tam modelini atarsanız RAM yükseltiliyor mu bakabiliriz.
Windows 10 işlemci katili. Düşük sistemlerde kullanmanın kendi bacağınıza sıkmaktan hiçbir farkı yok. Benzer işlemci ile her türlü debloat, LTSC vs. denedim. O saçma sapan yüksek CPU kullanımının ve hantallığının önüne geçmek imkansız.