Toshiba OCZ TL100 SSD 20 MB görünüyor

Burak ŞATIR

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayarı ayarlardan sıfırlamaya başladım ancak sistem kendi kendini kapattı %97'de iken. Daha sonra açtım ve No bootable device uyarısı aldım. Windows 10 yüklü flash belleği taktım, yükleme sırasında HDD var ama daha önce işletim sistemini kullandığım SSD 240 GB olmasına rağmen 20 MB olarak gözüküyordu. Shift+F10 ile konsola girip diskpart/list disk/select disk 1/clean koutunu yapsam da olmadı, 20 MB ve yükleme yapamıyordum. Daha sonra OS'i HDD'ye kurdum ve başlattım. Cihaz aygıt yöneticisinde vardı ama disk yönetiminde yoktu. Sonra yeniden başlattım. Disk yönetiminde göründü, çevrimdışı/başlatılmamıs ve 20 MB olarak. Ne denediysem diski başlatamadım veya hafızasını 240 GB olarak düzeltemedim. Üretici yazılımı ya da 3. parti programlardan da fayda olmadı. Diskin firmware yazılım güncellemesi için OCZ SSD Utility yazılımını kullanmam gerekiyor ama yazılım diski görüntelemiyor. Sistem bilgilerinde görüyor ama 0 GB. Harici HDD kutusu ile bağladım, gene olmadı. Daha sonra disk yönetiminden de kayboldu. SATA 3 girişinde sıkıntı yok, farklı diskler ile denendi. BIOS modunu UEFI'den değiştirdim, Secure Boot seçeneğini kapattım, hiçbiri olmadı. CMD görüntüsü attım. Orada create partition primary komutunu kullanınca diskpart virtual disk service error nesne bulunamadı hatası alıyorum.

Sistem:
Toshiba Satellite L-70-B-151
i7 4720HQ
Windows 10 Home SL x64
8GB RAM
1TB WD Blue HDD 5400RPM
Toshiba OCZ TL100 240GB

aygıt yöneticisi.png
CMD.png
disk yönetimi.png
SSD UT 2.png
SSD UT.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arızayı çözebildinizmi ,Aynı şekilde bendede oluyor.
Dostum servisi ile görüştüm ben bu konuyu açtıktan sonra gönderdim ve geri dönüş diskin raw Moda geçtiğini ve kurtarılamayacagini söylediler garantisi bitmediği için değişim veya iade yapılacaktı aynı üründen ellerinde olmadığı için para iadesi alıp farklı bir SSD aldım sende garantin bitmediyse sende aynı şekilde yararlanabilirsin belki durumun benimki ile aynıysa .

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı