Toshiba OCZ TR200 240GB SSD Düşük Okuma Yazma Hızları

@DENlZ Frimware güncel değil olarak gözüküyor. Program üzerinden değil, bu linkten yazılımı indirip güncelleyin. HD Tune'da health status kısmı anlamadığım bir şekilde tüm statları göstermiyor. CRC Error Count önemliydi, orada olması lazımdı aslında. Ama OCZ'ye göre bir sorun yok gibi gözüküyor. Düşündüğüm şey olsaydı onda gösterirdi büyük ihtimalle. Yine de ilgili diskin veri kablosu ile ilgili bir sıkıntı olmadığından emin ol. En azından bir çıkar tak. Zararı olmaz.

Güncelleme ekranında böyle bir şey çıkıyor. Ne yapmam gerek tam olarak burada?
Frimware OS üzerinden yüklenemiyormuş. BIOS ekranında boot edilebilir bir USB bellek tak ve orada USB drive kısmından seç. Üstteki Update From File kısmı aynen seçili kalsın. Ardından Create'e bas ve program dosyaları USB'ye yazsın. Ardından BIOS ekranına girip Boot Priority kısmından USB belleği çalıştır.
Aslında biraz bakındım da, program üzerinden güncelleme şansın var mı? Çünkü sıkıntı yaşayan pek olmamış. İptal et şu anki yaptıklarını. Bir de şöyle deneyelim;
Bu resimdeki update'e tıkla. Bakalım nasıl bir şey açılacak. Bu yazılımı pek kullanmadım çünkü Toshiba bir disk yoktu önceden elimde kusura bakma.
Dosyalarını yedeklemeyi unutma.

NOT: Evet dosya indirmeden kolayca yapılabiliyormuş program üzerinden. Şu şekilde;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim anlattığım gibi temiz kuruluma ihtiyaç yok.

Sürüm güncellemesinde de düzelmez ise servise verin ürünü. Sağlık %93'e düşmüş 2 ayda. Bana fazla gibi geldi.
Bunun hakkında gözlem yapmadan yorum yapmak pek de doğru olmaz bence açıkçası. Diskler Fabrika çıkışı 100% health göstermeyebiliyor programlarda. Hatta çoğu göstermiyordu benim kullandıklarımda. Eğer bir düşüş yoksa bir sorun olmaz. Ama dediğin gibi bir sağlık düşüşü varsa evet, bir sıkıntı vardır.

Performans kaybı firmware güncellemesi ile düzelmiyorsa asıl sıkıntı orada. Eğer çözülemiyorsa sağlığın düşüşü de belirtilip verilmeli servise.

Ben Update'e basınca videodaki gibi bir şey çıkmıyor. Sürekli şu çıkıyor:
Utility yazılımını da video açıklamasındaki linkten indirmeye çalıştım fakat girilemiyor linke.

Off, markalarda tecrübe edinmeyince böyle oluyor işte. Tamam, o zaman program ne yapman gerektiğini şöyle söylüyor; dediğim gibi bir bootable USB bellek takıp onu programa göstermen gerekiyor (USB Drive kısmından Seç yani). Ardından (Diğer türlü olmadığı için) yukarıdan update from file seçeneğini işaretleyip USB'ye dosyaları yazdırman gerekiyor. Create'e basman lazım yani. Sonra bilgisayarı yeniden başlatıp USB belleği çalıştırman lazım. Sonra SSD support seçeneğini seçmen gerekiyor.

Yani Toshiba'nın sitesinde anlatılan bu. İstersen şuraya linkini atayım. Kendin göz at.

Peki Toshiba'nın OCZ SSD'lerine hangi türk şirketi bakıyor yada Türkiye'de muhattap olabileceğimiz birileri var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben de test ettim, sonuçlar bu şekilde çıktı. Normal mi arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…