Toshiba OCZ TR200 SSD Alınır mı?

ufukkarademir

Hectopat
Daha fazla  
Toshiba OCZ 240GB TR200 Serisi Sata 3.0 SSD almayı düşünüyorum. Fiyat, okuma ve yazma olarak bana uygun geldi. Ürün hakkında bilgi verir misiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün aldım. Taktım ve şuan güzel bir problem yok 5400 RPM harddiskten sonra ilaç gibi geldi. Bilgisayar en geç 10 saniye içinde kullanıma hazır oluyor yani en geç dediğim baya bir program yüklü ise.

Merhaba. SSD ile ilgili herhangi bir performans sorunu falan yaşadınız mı? Sizi üzdü mü? Ben de almayı düşünüyorum da. Kullanıcı yorumu önemli olur diye düşündüm.

SU800 modelinin 120GB olanı 230 lira. Toshiba TR200 240GB olan versiyon 240 lira.
TBW değerinden dolayı mı Adata öneriyorsunuz?
3D TLC NAND belleğe sahip ve bu bellekler uzun ömürlü.
SU800 modelinin 120GB olanı 230 lira. Toshiba TR200 240GB olan versiyon 240 lira.
TBW değerinden dolayı mı Adata öneriyorsunuz?
Yerinizde olsam bunu alırdım, iyi fiyat.
https://www.amazon.com.tr/Samsung-S...F8&qid=1545097771&sr=8-4&keywords=adata+su800

3D TLC NAND belleğe sahip ve bu bellekler uzun ömürlü.

Yerinizde olsam bunu alırdım, iyi fiyat.
https://www.amazon.com.tr/Samsung-S...F8&qid=1545097771&sr=8-4&keywords=adata+su800
300 lira gayet iyi aslında. Peki bu bahsettiğiniz 3D TLC NAND teknolojisi Samsung diskte var mı?
-
Ayrıca Amazon.com.tr üzerinden aldığımız ürünlerde garanti olayı nasıl oluyor?
-
Ekleme: Ayrıca 326 lira olmuş maalesef Amazon'da. Bahsettiğiniz teknolojiyi araştırdım.
The Toshiba TR200 3D NAND SSD Review: One Step Forward, One Step Back
TR200 de 3D TLC NAND teknolojsi ile üretilmiş. Sadece TBW değeri düşük ve IOPS değerleri birazcık düşük Samsung'a göre. Ama bence alınabilir. Şöyle ki, günde 20gb yazma yapsak 8-9 yıl sürüyor. Ben de 20gb yazmayacağıma göre kapasitesi sanırım satış tekniği olarak geldi bana. Tabii ki daha iyidir elbet ama bütçe göz önünde bulundurulduğu zaman TR200 gayet makul duruyor. SU650 Toshiba'ya göre geride kalıyor. SU800'e çıkınca da Samsung ile birbirine yakın fiyatlar oluyor.

Son düzenleme:
Evet var, ayrıca Samsung'a özgü V-NAND teknolojisi var. Ayrıca arada kontrolcü farkı da var.
Toshiba enerji odaklı bir kontrolcü ile geliyor. Samsung ise performans odaklı kontrolcü ile geliyor. Bu da performansa bir hayli etki ediyor. Birde DRAM farkı var tabi. Toshiba SSD'de DRAM bulunmuyor.
300 lira fiyat çok iyiydi, üzüldüm kaçırdığınıza.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…