Toshiba P50 B116 laptop ekran kartı bozulması nasıl tamir edilir?

emirBLT810

Hectopat
Daha fazla  
Ben bu laptopun ekran kartına ne yapabilirim? Ekran kartı bozuk Intel HD Graphics kullanıyorum şimdi AMD bozulunca ekran kartı değişmez herhalde. Peki anakartla beraber değiştirsem olur mu?

Anakart ile değişince düzelir fakat pahalıya da gelebilir. Reballing ise geçici bir çözüm. Bir yıl da gidebilir, bir ay da gidebilir.

R9 M265X kronik sorunlu bir GPU olduğundan anakart değiştirseniz bile gelecekte aynı sorunu yaşamanız olası. İşin ehli bir bilgisayarcıya götürüp GPU'nun değişmesini isteyebilirsiniz fakat yaklaşık 450-500 TL civarı bir bedel çıkacağını düşünüyorum, böyle bir sisteme ve kronik sorunlu bir GPU'ya da değmez bence.

Reballing işleminin ise garantisi yok. Birebir aynı sistemi kullanıyorum, 3 defa reballing yapıldı ve üçünde de sorun çözülmedi. Tabii, sizde çözülebilir ve hatta yıllarca götürebilir fakat dediğim gibi, garantisi yok.

Ben bir konu daha oluşturmuştum GPU değişmez dendi. Anakart kaç paraysa veririm veya ekran kartı. Peki Kayseri'de önerebileceğiniz bir bilgisayarcı var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bir konu daha oluşturdum, GPU değişmez dendi. Anakart kaç paraysa veririm veya ekran kartı. Peki, Kayseri'de önerebileceğiniz bir bilgisayarcı var mı?
İstasyon Caddesi üzerinde bulunan bilgisayarcılardan fiyat bilgisi alabilirsiniz. Ben kendi bilgisayarımı Tekno7'ye götürmüştüm ve bana GPU temini ve değişimi için üstte belirttiğim civarda bir fiyat söylemişlerdi. Tabii, fiyatı yüksek geldiğinden ve böyle bir bilgisayara değmeyeceğini düşünerek kabul etmemiştim.

Ama asıl önemli soru, böyle bir bilgisayar için değer mi? P50-B serisi nereden baksanız en az 6 yıllık ve içerisinde kronik sorunlu bir GPU barındırıyor. Reballing veya GPU değişiminden sonra tekrar sorun yaşamayacağınızın hiçbir garantisi yok.

Nu Tekno 7 güvenli midir? Parça falan çalmazlar değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…