Toshiba Qosmio X70-A-13N Ekran Kartı Yükseltme

Inoxable

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba toshiba qosmio marka gaming laptopum var üstte başlıkta yazdığım model üzerinde gtx 770m ve intel 4700mq işlemci var ekran kartı değiştirile biliyo 770m den daha iyi olarak en iyi hangi ekran kartına kadar takabilirim aklımda gtx 980m vardı ama olurmu olmazmı uyumlumu soğutucusu ve büyüklük olarak 770m ile aynımı sığıcakmı bilmediğim için bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok iyi olur. (GTX 1060 SANKİ OLUYOR GİBİ BİLGİSİ OLAN YAZABİLİR.)

Son düzenleme:
GTX 1060 Mobil ekran kartlarının hepsi anakarta gömülü. GTX 1070 almadığınız sürece 10 serisi alamazsınız. 9 serisinde sanırım değiştirilebiliyordu. GTX980m 970m falan bakın.
E-GPU aklımda vardı konu oluşturdum ama pek bilgim olmadığı için girişemedim bu işe bilgin varsa yardımcı olabilirsen bencede e-gpu daha mantıklı gibi teşekkürler.
E-GPU için 2 adet Wifi soketin yoksa Wifi'ı iptal etmen lazım. Bir de altından bir kablo çıkacak vs. kasanın altında delik açman da gerekebilir. Eğer güzel bir Ekran kartı kasası yaptırırsan yada alırsan hem PSU hemde GPU'nun sığacağı bence mantıklı olur. Fakat 770M'i sökmeni tavsiye ederim 3. kart olarak takarsan E-GPU ile çakışabilir.
Ayrıca E-GPU yaparsan artık o masaüstü bir bilgisayar olur bilgine.

Peki ısınma konusunda ve uyumluluk konusunda laptopuma olurmu acaba.

Peki ısınma konusunda ve uyumluluk konusunda laptopuma olurmu acaba.
Şimdi zaten external GPU tamamen aykırı bir durum notebooklar için bu nedenle şöyle söyleyeyim. Bu işlemde eğer bir kere dikiş tutarsa sıkıntısız kullanırsınız ama olmazsa burnunuz sorundan çıkmaz. GTX 9 serisi için biraz yabancı forumları karıştırın yapan var mı, varsa ne sıkıntılar yaşamış?

Yabancı forumlarda var ama her laltopda aynı ısıyı ve uyumluluğu göstermiyo kendi laptopuma görede bulamadım bilgin varsa sen yardımcı olurmusun acaba

Thunderbolt girişi varsa kasanın altında delik açmana gerek yok diye biliyorum.

Thunderbolt girişi varsa kasanın altında delik açmana gerek yok diye biliyorum.
Thunderbolt yeni yeni geliyor Qosmio'da olamaz diye düşünüyorum.
Yabancı forumlarda var ama her laltopda aynı ısıyı ve uyumluluğu göstermiyo kendi laptopuma görede bulamadım bilgin varsa sen yardımcı olurmusun acaba
Benim 6700HQ+1060'lı bilgisayarımın anakartı bozuldu. Evde i5-3380M'li ekran kartı olmayan bir bilgisayar var, bu sıralar ona e-GPU yapmayı planlıyorum. İşlemcinle darboğaz yaratmayacak bir ekran kartı alacaksın. Alabileceğin maksimum kart GTX 1060 6 GB gibi duruyor. Bunun için 180W 80+ bir PSU bulacaksın. Ve bunları derli toplu kullanmak istiyorsan bir kutu inşa edeceksin. Bana kalırsa 970M falan takmayı hiç deneme çünkü sıkıntı çıkarsa elinde kalacak.

Son düzenleme:
Bende 1050ti takmayı düşünüyordum son durum nedir deneyebildin mi E gpu ile ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…