Toshiba Qosmio x70-A siyah ekran sorunu

OsmanSenoglu

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
NonoLive Asistan
Uzun zamandır forumda birçok konudan arkadaşlar sayesinde faydalandığım oldu fakat hiç konu açmak nasip olmamıştı. Belki sorunum çözüme ulaşırsa böyle bir problem ile karşılaşan arkadaşlar içinde faydalı olabilir.

Bilgisayar Özellikleri ( Toshiba Qosmio x70-a)
  1. Intel i7 4. Nesil 2.40 GHz Turbo Boost 3.40 GHz
  2. 16 GB RAM ( 2x 4 GB- 1x 8GB )
  3. 3GB 192 bit GTX 770M Nvidia MXM Ekran kartı (Mxm: Anakarta gömülü değil)
  4. 128 GB SSD
  5. 1TB HDD

Sorun şu şekilde;

Laptop yaklaşık 2 aydır sorunsuz bir şekilde çalışıyor fakat SSD olmasına rağmen geç açılmalar meydana gelmeye başladı. Açılış süresi 10dk, 20dk, 50dk hatta 1 saati bulmaya başladı.

Son zamanlarda artık 5-6 saati buluyordu, gece açma tuşuna bastıp yatıyorum sabaha açılmış oluyordu. Fakat artık hiç açılmıyor 12-13 saat boyunca açık bırakmışlığım var artık bir tepki yok. Tüm sorun neden ekranın siyah kaldığı.

Denediğim yöntemleri de yazmak istiyorum, cevap verecek olan arkadaşlar uyguladığım yöntemleri boş yere yazmasınlar. Aşağıda yazdığım yöntemleri denedim hiçbirinde tepki yok.

Denenmiş yöntemler;
  1. Harici monitor denedim.
  2. 4 adet RAM slotu var, 3 adet RAM’im var hepsini tek tek slotlarda denedim. RAM slotlarını temizledim araya toz kaçmış olabilir diye. Geçerli bir yöntem mi bilmiyorum ama RAM'lerin ağzını silgi ile sildim.
  3. HDD ve SSD’yi söküp açmayı denedim bilgisayarı.
  4. Ekran kartını çıkartıp taktım aynı temizliği yaptım.
  5. Klavye ve TouchPad kablolarını çıkartıp çalıştırmayı denedim. Post ekranına geçemeyip anakartı kitleme sebebi bu olabilir belki diye.
  6. İşlemciyi çıkartıp pin’leri kontrol ettim ki zaten pinlerin o yuvada kendi kendine kırılması, yamulması gibi bir şey söz konusu değil ama yine de baktım.
  7. Bilgisayarı açma tuşuna basar basmaz F2 ile BIOS ekranına geçmeyi denedim.
  8. Düzeleceğine inanmadığım halde BIOS pili aldım.
  9. Statik elektrik vardır diye boşaltıp açmayı denedim.

Kısaca arkadaşlar birçok yöntem denedim fakat ekran neden gelmiyor ya da neden bu süreç yavaş yavaş gelişti açılmalardaki yavaşlamalar süreler neden uzadı da en son açılmaz hale geldi?
Bilgisayarın power tuşuna bastığım an klavye ışıkları yanıyor Capslock, Numlock ve klavye aydınlatması, daha sonra hiçbir tepki vermiyor bilgisayar.

Şunu da belirtmek istiyorum yaklaşık en son 4-5 gün önce açılmıştı ve daha önceki günlerde açılıyordu bilgisayar. Canavar gibi çalışıyor hiçbir problemi yok, ekranda ne bir çizgi ne bir yalpalanma hiçbir şey yok. Tek sorun siyah ekranda kalıyor, bilgisayar kapalıyken nasıl siyahsa öyle kalıyor capslock numlock tuşlarına basıyorum ışıkları yanmıyor.

Benim anladığım kadarıyla bir şey post ettirmiyor bilgisayara ve donanım testi yapamadan kitleniyor.

İşin ehli bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…