Toshiba Satellite C50-B-10AT SATA Desteği

Makaleler
3
Yer
Budapeşte
Selam. Kardeşimde bu laptop var. Cihazdaki HDD artık ölecek hale geldi, bunun üzerine SSD aldım ve kurulumu yaptım. Fakat aldığım hız birkaç defa test ettim, tabii 275-280 civarlarında. Ben cihazı SATA 3 olarak biliyordum ama bu hızlara göre SATA 2 olduğu anlaşılıyor. SATA 3 mü 2 mi olduğunu en net nasıl anlayabilirim? Hani SATA 3 ise SSD de bir problem var demektir.

Selam. Kardeşimde bu laptop var. Cihazdaki HDD artık ölecek hale geldi, bunun üzerine SSD aldım ve kurulumu yaptım. Fakat aldığım hız birkaç defa test ettim, tabii 275-280 civarlarında. Ben cihazı SATA 3 olarak biliyordum ama bu hızlara göre SATA 2 olduğu anlaşılıyor. SATA 3 mü 2 mi olduğunu en net nasıl anlayabilirim? Hani SATA 3 ise SSD de bir problem var demektir.

Laptopun özelliklerinde SATA 3GB/s yazıyorsa SATA 2 demektir. SATA 3 6GB/s demektir.

Laptopun özelliklerinde SATA 3GB/s yazıyorsa SATA 2 demektir. SATA 3 6GB/s demektir.
Buna bir yazılımla bakmamız gerekiyor ama hangi yazılımdan bakmalıyım? CPU Z, HWinfo gibi gibi.
HWinfo ile baktığımda "Serial ATA 6Gb/s @ 3Gb/s" diye bir ibare görünüyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı