Toshiba Satellite C640 ekran üçe bölünüyor

JimMoriarty

Megapat
Daha fazla  
Selamlar, arkadaşımın Toshiba Satellite C640 model bir laptobu var. Sorunu ise ekranın 3'e bölünmesi. Bilgisayar açılırken Windows ekranında herhangi bir sorun olmuyor fakat masaüstüne girince veya BIOS'a da girsek ekran 3 farklı parçaya bölünmüş oluyor. Fakat bilgisayarı projeksiyon cihazı ile herhangi bir yere bağladığımız zaman görüntüyü ekrana düzgün olarak veriyor yani bilgisayarı projeksiyon cihazı ile bir yere bağladığımızda düzgün kullanabiliyoruz. Servis işlemcideki ekran kartının chipsetinin arızalı olduğunu söylemiş. Bilgisayarın Aygıt Yöneticisi kısmında Intel HD ekran kartı gözükmüyor sadece Nvidiya ait olan ekran kartı gözüküyor. Beni yapmak istediğim ise bilgisayarın işlemcideki Intel HD ekran kartını kullanması yerine tamamen NVIDIA ekran kartını kullanmasını sağlamak. Bunu yapabilmenin herhangi bir yolu var mıdır? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de servis ile aynı fikirdeyim. Bozuk olan zaten büyük ihtimalle NVIDIA GPU. Zira BIOS'ta ve VGA portunda görüntü genelde Intel iGPU'dan gelir. O da zaten işlemci içinde yer alıyor epeydir. Yani cihazdaki NVIDIA GPU arızalı olabilir.

Her halükarda o cihaz reballing işleminden geçecek. Bu işlem masraflıdır ve tekrar edebilir! O yüzden cihazın maliyetini aşıyorsa hep derim: emekli edin...

Ben de servis ile aynı fikirdeyim. Bozuk olan zaten büyük ihtimalle NVIDIA GPU. Zira BIOS'ta ve VGA portunda görüntü genelde Intel iGPU'dan gelir. O da zaten işlemci içinde yer alıyor epeydir. Yani cihazdaki NVIDIA GPU arızalı olabilir.

Her halükarda o cihaz reballing işleminden geçecek. Bu işlem masraflıdır ve tekrar edebilir! O yüzden cihazın maliyetini aşıyorsa hep derim: emekli edin...

Recep Bey selamlar,

Şu an sistem anlayamadığımız bir şekilde düzeldi. İlk olarak Nvidia ekran kartını güncelledim ve ardından Nvidia denetim masasından 3D genel ayarlar bölümündeki ayarları umutsuzca tek tek elle değiştirdim. Bu işlemin üzerine bilgisayarı kapatıp açtığımda ise ekranın tamamen düzeldiğini gördüm. Duruma şaşırıp bilgisayarı yeniden başlattığımda halen düzgün bir şekilde çalışıyordu. Durumu inanın anlayamadım düzelmesi hakkında pek bir fikrim yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı