Toshiba Satellite L50-B-27J Isınma Sorunu

spanyol

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar biraz detaylı bir anlatım olacak şimdiden kusura bakmayın.

Bundan 4 sene önce Toshiba Satellite L50-B-27J marka laptop aldım. İlk aldığımda içinde Win 8.1 kuruluydu. Yaklaşık 5-6 ay kadar bu bilgisayarla AC Blackflag, Cyrsis 3, Call of Duty Black Ops vs. gibi o zamana göre yüksek grafikli oyunlar oynadım. Bu sürelerde bilgisayarda ısınma problemi vardı ancak hiç kapanmazdı. Hatta ısınmadan dizüstü kullanımda bacağım ısınırdı. Daha sonra aradan 8 ay geçti Windows 10 uptadesi gelmesi ile kapanma problemleri başladı. İlk başlarda çok uzun saatler oyun oynayınca kapanıyordu ve çok dert etmiyordum. Aradan 1 sene geçince kapanma problemi iyice arttı. Servise göndereyim derken aklıma soğutucu almak geldi. Bu biraz etkili oldu ancak tekrar aynı şekilde kapanmaya başladı. Geçen ay en sonunda servise yolladım. Termal macun ve fan temizliği yapıldı. Ardından işin ehli bir arkadaşım soğutma kanallarını da temizledi. Ancak hala kapanmaya devam ediyor. Klimalı ortamda 25 derecenin altında soğutucu ile işlemci gücünü %80 yapınca bir sıkıntı olmuyor. Ancak dediğim gibi Windows 8.1'deyken böyle bir sıkıntı yaşamamıştım. Sorunun ısınmadan kaynaklandığına eminim.

Sorum şu olacak: Windows 10 bilgisayarın işlemcisinin daha fazla ısınmasına neden oluyor mudur?
Windows 8.1'e geri dönmeli miyim?
Eğer Dönersem ve aynı sorun devam ederse orijinal olarak Win 10'a dönebilir miyim?

Not: Biraz uzun oldu ancak 3 senedir bu bilgisayarla uğraşıyorum. Kapanma problemi artık beni deli ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harici grafik kartın 80 dereceyi geçer ise otomatik kapanması normal. Bunu macun ile düzeltebilirsin veya fanları yaptığın gibi temizleyerek düzeltebiilirsin, tabii fanların da veya bakır çubukların da bir sorun yoksa. GPU-Z programı ile derecesine veya NVIDIA Inspector programı ile Benchmark veya başka bir oyuna girdiğinde bir dene sıcaklık derecesini ölç. Baktın CPU ve GPU MMR normal ise muhtemelen HDD sorunun vardır. %100 kullanım sıcaklık vesayre. Bunun yazılımsal olarak bir çözüme ulaştırabileceğini pek değil hiç sanmıyorum. Windows 10 işlemcinin daha fazla ısınmasıyla alakası yok, RAM ile alakası vardır. Windows 8 ve 8.1'de 2.5 GB'si Windows'a gider ama Windows 10 nereden baksan 3.5 GB'sini alıyor. Windows değiştirmen ile bir çözüm yapamazsın. Bir de şunun cevabını verebilir misin? Ekran gidiyor bilgisayar çalışmaya devam mı ediyor yoksa fişini çekmiş gibi birden mi çat diye gidiyor? Onun cevabını öğrenmem lazım. Ona göre bu ikilemden birini yapabilirsin.

Termal macunu değiştirin ve fanlarını bir güzel temizleyin. Sonra MSI Afterburner ile oyun içi sıcaklığını atın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca, SSD'niz yok ise ben Windows 10 tavsiye etmiyorum. %100 disk kullanımı görme ihtimaliniz oldukça yüksek çünkü.

Dikkatli okumadınız sanırım. Arkadaş zaten macunu daha yeni değiştirmiş ve en kalitelisini sürdürtmüş mahalle bilgisayarcısının 10 liralık macunu da değil.

Tekrar merhaba. Tavsiyeniz üzerine aıda64 ve gpu-z programlarını indirdim. Öncelikle aıda64 ile cpu stress testi gerçekleştirdim. Bu test sırasında 45-50 derecelerden 80-90 dereceleri gördüm ama kapanma olmadı. Daha sonra aynı stress testini Gpu ya uyguladım, oda 50-55 derecelerden 80-90 derceleri gördü. Ardından 97 derecede kapandı. Sorun sanırım gpu ısınmasından kaynaklanıyor.
Ekran görüntülerini alamadığım için burada paylaşamıyorum.
Ek olarak bilgisayar aynen masaüstü bilgisayarın fişini çekermiş gibi kapanıyor ve yeniden başlatma vs olmuyor.
Ve son olarak bazı zamanlar görev yöneticisinde disk kullanımı %100 olarak görünüyor.
Not: Bilgisayarın altında bu testler sırasında 1000 rpm de dönen soğutucu vardı

@UyarıBanlarındanBktm Sonradan fark ettim ama cevap yazamadım.

Bana 1000 RPM az geldi. Fan değişimi belki sorunu çözebilir. Ayrıca termal macunu fazla kaçırmış olabilirsiniz. Soğutucu bloğu oturmamış olabilir. Bunlara baktınız mı?

Edit:
Ayrıca SSD almaya bakın %100 disk kullanımı ancak böyle çözülebilir.

Son düzenleme:
Tamam tamam harddiskin olayı bitiriyor.Yeni bir hdd,paran var ise ssd alman daha mantıklı olabilir

Arkadaş zaten garantiye gönderterek kendi yapımcı servislerinde macun sürdürtmüş.120gb lik ssd yetmez ama idarelik olabilir. Macunla bir alakası yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…