Toshiba Satellite L50-C-11R 2+1 Düşük Ses Sorunu

EminAkin

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. 1.5 hafta önce Toshiba Satellite L50-C-11R marka model laptop satın aldım. Önceden kullandığım ses sistemimi laptopa jak girişine bağladığımda sesi çok düşük veriyor. Ses sistemini çıkardığım zaman normal laptopun sesi daha çok çıkıyor. Bunun sebebi nedir ve nasıl değiştirebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fazla uzun bir kablo ile aktarım yapmıyorsun değil mi?
Jack kombo mu, mikrofon+kulaklık çıkışı tek yerden mi veriliyor? Ona göre kullandığın kablo ucu uyuyor muyu da kontrol et.

Jack kombo mu bilmiyorum ama kablo uzun 2 m kablo var. Arada ses kısıp açmak için ara aparatı var.

Mikrofon girişi ve kulaklıklık çıkışı aynı jackten veriliyorsa kombodur.
Kablo uzadıkça seste kayıp olur ya amplifikatör ya da bluetooth ürünler, TPlink HA100 gibi bir ürün kullanabilirsin.

Başka bir laptopla deneyip sorunu teyit etmeden gene de bu işlere girişme.

Eski Laptop um olan Asus x552cl ile daha yüksek ses alabiliyorum. Dediğin gibi oda kombo jack girişli. Onda hiç bir sıkıntı olmuyor. Zaten onun için buraya yazmıştım.

Kombo kısmını sadece doğru uçlu kablo kullandığından emin olman için belirtmiştim, ucu uygun ise OK.
Ürünlerin teknik özellikleri donanıma göre değişiklik gösterebilir, kulaklık takınca sorun yokken setin kablosunu takınca sorun oluyorsa ya dediğim yöntemleri ya da mümkünse daha kısa bir kablo ile deneyebilirsin. Tabii gelişmiş ses ayarlarından sesi en üst seviyeye getirdiğini ve doğru driverları kurduğunu düşünürek bu cevapları veriyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı