Toshiba Satellite L500-226 ve Hynix 2 GB DDR3 1066 RAM Uyumu

Temha70

Centipat
Merhabalar değerli Technopat ailesi.

Sizlerden bir konuda yardım isteyeceğim. Elimde eski bir Toshiba laptop var (Satellite L500-226 - dynabook). İçinde şu anda 2 GB DDR3 RAM var (fotoğraf aşağıda) ve maksimum 4 GB 1066MHz destekliyorum. Ben de ikinci slot boş olduğu için aynısından alıp 4 GB yapmak istiyordum fakat bulamadım (en yakın bulduğum ürün şu: HYNİX 2 GB DDR3 1066 NOTEBOOK RAM ÜCRETSİZ KARGO Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor, ama bunun da üstüne yazan bilgiler aynı değil, örneğin bendekinde 2r*8 ibaresi varken bunda 1r*8 ibaresi mevcut). Sonuç olarak ne yapmalıyım, alsam uyumlu olur mu yoksa sıkıntı mı çıkarır? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler vakit ayırıp okuduğunuz için.

(Bu arada bir sorum daha var, sitede maksimum 4 GB desteklediği yazıyor. 2 tane slot olduğu için bu herbir slotun maksimum 2 GB destekleyeceği anlamına mı geliyor yoksa tek slota 4 GB taksam diğerini boş bıraksam da anakart sorun çıkartmadan çalışır mı? )

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba. Anakartın en fazla desteği 4 GB ise ister 2x2 şeklinde isterseniz 1x4 şeklinde takılabilir. 2x2 olarak tercih etmeniz çift kanal kullanımı için daha iyi olur. Almak istediğiniz ürünün MHz ve CL değerleri farklı. Voltaj değerleri aynı gibi. Uyum sorunu olur mu net bir şey diyemiyorum. Bence birlikte çalışma olasılığı daha yüksek. Sizin ürününüzün de satışı var, onu da aşağıya bıraktım.

Sizin ürününüz;

Almak istediğiniz ürün;
Merhaba. Anakartın en fazla desteği 4 GB ise ister 2x2 şeklinde isterseniz 1x4 şeklinde takılabilir. 2x2 olarak tercih etmeniz çift kanal kullanımı için daha iyi olur. Almak istediğiniz ürünün MHz ve CL değerleri farklı. Voltaj değerleri aynı gibi. Uyum sorunu olur mu net bir şey diyemiyorum. Bence birlikte çalışma olasılığı daha yüksek. Sizin ürününüzün de satışı var, onu da aşağıya bıraktım.

Sizin ürününüz;

Almak istediğiniz ürün;

Çözüm

Valla çok teşekkür ederim, birkaç saat araştırmama rağmen bulamamıştım ürünün aynısını. Onun dışında da ekstradan bilgilenmiş oldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…