NsLion
Kilopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar foto da gördüğünüz gibi bir problem var. Windows 7 kurdum. Diski tamamen sildim tertemiz ettim C'ye 90GB verdim. Kurulumu başlattım dosyalar kopyalandı kurulum bitti sistem kendini yeniden başlatıp son ayarları yapması gerekirken PC kapanıyor. Yeniden başlamıyor neyse ben açıyorum tekrar Windows logo geliyor yanarlı dönerli tam son ayarlar yapılacakken PC böyle bir mavi ekran veriyor.
Bilgisayarı açıyorum " Windows Hata Kurtarma " ekranı geliyor.
-Güvenli Mod
-Ağ ile güvenli Mod ... vs Windows'u normal başlat deyince mavi ekran bilinen son iyi yapılandırma seçince yine aynı ekran Güvenli Mod'da başlatınca kurulum PC'nizi ilk kullanım için hazırlıyor ekranı geliyor ve bir de hata veriyor. Hata -> Windows yüklemeyi güvenli mod ile tamamlayamıyor. Yüklemeyi tamamlamak için yeniden başlatın yazıyor.
BIOS InsydeH20 - Rev 3.5
Kısacası -> RAM değiştim aynı hata
-> HDD değiştirdim aynı hata
-> Sıfırdan format attım aynı hata
SHIFT +F10 ile cmd açıp oradan taskmgr.ex açtım daha sonra FirstUxWnd isimli işlemi sonlandırdım. Lütfen bekleyin ekranı geldi. 15-20 dakika sonra Güvenli mod'da bilgisayar açıldı ancak yeniden başlatınca aynı sıkıntı devam. BIOS'ta mı bir şey var acaba? Default da yaptım ama biR şey olmadı aynı devam.
güçlükle güvenli modda açtım bi şekilde ekrana hata araporu geldi
C:\Windows\Minidump\072212-23134-01.dmp bu vardı.
Ve bu : \AppData\Local\Temp\WER-84614-0.sysdata.xml
-- ÇÖZÜLDÜ --
Önce Ubuntu yükledim sıkıntısız çalıştı böylece donanımda sorun olmadığını anlamış oldum.
Bios pilini çıkarttım(lehimliydi) tekrar taktım lehimledim bilgisayarı topladım Windows kurulumu yaptım sorun giderilmiş oldu. (Bios sistem saatini ayarlamayı unutmayın !)
Başınıza gelirse önce bios pili çıkartın bikaç dakika sonra takın tekrar sistemi kurun sorun çözülezse donanımsal sıkıntı vardır büyük ihtimal.
Bilgisayarı açıyorum " Windows Hata Kurtarma " ekranı geliyor.
-Güvenli Mod
-Ağ ile güvenli Mod ... vs Windows'u normal başlat deyince mavi ekran bilinen son iyi yapılandırma seçince yine aynı ekran Güvenli Mod'da başlatınca kurulum PC'nizi ilk kullanım için hazırlıyor ekranı geliyor ve bir de hata veriyor. Hata -> Windows yüklemeyi güvenli mod ile tamamlayamıyor. Yüklemeyi tamamlamak için yeniden başlatın yazıyor.
BIOS InsydeH20 - Rev 3.5
Kısacası -> RAM değiştim aynı hata
-> HDD değiştirdim aynı hata
-> Sıfırdan format attım aynı hata
SHIFT +F10 ile cmd açıp oradan taskmgr.ex açtım daha sonra FirstUxWnd isimli işlemi sonlandırdım. Lütfen bekleyin ekranı geldi. 15-20 dakika sonra Güvenli mod'da bilgisayar açıldı ancak yeniden başlatınca aynı sıkıntı devam. BIOS'ta mı bir şey var acaba? Default da yaptım ama biR şey olmadı aynı devam.
güçlükle güvenli modda açtım bi şekilde ekrana hata araporu geldi
C:\Windows\Minidump\072212-23134-01.dmp bu vardı.
Ve bu : \AppData\Local\Temp\WER-84614-0.sysdata.xml
-- ÇÖZÜLDÜ --
Önce Ubuntu yükledim sıkıntısız çalıştı böylece donanımda sorun olmadığını anlamış oldum.
Bios pilini çıkarttım(lehimliydi) tekrar taktım lehimledim bilgisayarı topladım Windows kurulumu yaptım sorun giderilmiş oldu. (Bios sistem saatini ayarlamayı unutmayın !)
Başınıza gelirse önce bios pili çıkartın bikaç dakika sonra takın tekrar sistemi kurun sorun çözülezse donanımsal sıkıntı vardır büyük ihtimal.