Toshiba Satellite L750-1LJ ses çipi ısınma sorunu

Kavaghan

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, daha önce de bununla alakalı bir konu açmıştım ama yardımcı olan olmamıştı.
Normal bir şekilde fan temizliğimi yapıp bilgisayarımı açtım, tahmini olarak bazen 15-20 saniye bazen 1-2 dakika sonra cihazdan gelen ses kesiliyor ve jakların olduğu kısım çok ısınıyordu. Ben de tekrar bilgisayarın içini açtım ve orada ses çipinin olduğunu ve anormal şekilde ısındığını fark ettim, fanı temizlemeden önce hiçbir şekilde ısınmayan ses çipi temizlikten beri 60-65 dereceye kadar yükseliyor ve doğal olarak ses gelmiyor. Bununla ilgili yardımcı olabilecek var mı? Ne yapmam gerekli?

Ses çipinin olduğu yere, anakarta oldukça dikkatli bir şekilde baktım ve anakartı yerine dikkatle yerleştirdim. Laptopun kapağını vidalamadan PC'yi açtım, açıkken kapağı kaldırıp ses çipini kontrol ettim herhangi bir yere temas etmiyor doğal olarak. Ses çipinin olduğu yerde ve çevresinde ise kablo yok.

Yine de yardımcı olduğunuz için teşekkürler
Yabancı forum ve sitelere baktığımda aynı model laptopu kullanan çoğu kişinin aynı sorundan muzdarip olduğunu gördüm, ama maalesef bu soruna orada da çözüm bulamadım.

Çözüm olarak şöyle bir öneri sunabilirim. USB girişli ses kartları mevcut. İstersen bir ses kartı alarak durumu bu şekilde çözebilirsin. Fakat bilgisayarın kendi ses çipi kullanmadığın zaman bile ısınıyorsa bu normal kullanım esnasında sorun yaratabilir. En kötü ses çipini çıkarıp iptal edebilirsin.

Teşekkürler, aklıma USB ses kartları gelmişti. Olmadı öyle yapacağız artık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…