Toshiba Satellite L855-14L Bozuk Görüntü

fatih_mnv

Decapat
Arkadaşlar merhaba.
Toshiba Satellite L855-14L adlı laptopa sahibim.
Bu cihazı iş ve orta seviyeli oyunlar için kullanıyordum. Fakat 2 adet sorunla karşılaşmaya başladım.

İlk sorunum, bilgisayarın kapağını açınca sistemin başlaması. Kapağı açtığınız anda tuşa basmışsınız gibi sistem açılıyor. BIOS ayarlarından bu özelliği bulup kapatmama rağmen bir değişiklik olmadı.

İkinci sorunum ise, son zamanlarda yeşil kutucuklar çıkıyor ekrana. AutoCAD çizimlerini kaydedince ya da oyuna girince bu ekran çıkıyor. (Ek-1) Fakat dün bu ekran çıkmakla kalmayıp hoparlörlerden "cız" sesi ile beraber bilgisayar dondu fişini çekmek zorunda kaldım. Bu işlemi her yaptığımda bilgisayarın açılma süresi gitgide uzuyor.

Tüm ekran kartı sürücüleri, diğer program sürücüleri vs. tamamı günceldir. Win10 Pro kullanmaktayım.

Ayrıca Win10 kurulduktan sonra bilgisayar biraz contayı yaktı gibi. Orijinal Win8 kurulu cihazı formata vermiştim istemediğim halde korsan Win10 kurulup geri geldi. Cihazın altında da Win8 Key bulunmadığı için tekrar kurulum yapamıyorum. Eski Win8 Key'i nereden bulabilirim?

Bu üç sorundan ilki önemsiz olsa da, ikincisi ve üçüncüsü için çözüm şart. Bu yüzden yardımlarınızı bekliyorum.

Bir fikri olan yok mu arkadaşlar?
Hiç mi bilen yok arkadaşlar.
@Recep Baltaş Bakar mısınız lütfen
@Recep Baltaş

Son düzenleme:
Grafik kartı ya da grafik kartı belleklerinde sıkıntı vardır çok büyük ihtimalle. Makinan kolay açılabilen bir ürün ise grafik kartını ve yanındaki grafik kartı belleklerini 7-8 dk. saç kurutma makinasıyla gezdirerek ısıt, sonra soğuduktan sonra tekrar dene. İyileşme olursa bu çözümün geçici, sorunun ise kalıcı ve daha kötüye gideceğine emin olabilirsin. Uygulamayı yapacak olursan batarya, fiş, disk/ssd, soğutma bloğu gibi parçaları çıkartman gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…