Toshiba Satellite laptop BIOS'u UEFI yapma

ykalyon25

Hectopat
Katılım
8 Mart 2021
Mesajlar
193
Yer
Trabzon
Toshiba bilgisayarı ekran kartı chipseti kırıldığı için tamire vermiştim. Tamirdeyken içinde ne var ne yok silmişler FreeDOS bile yoktu. Kurulum USB'si hazırlarken GPT şeklinde hazırladım onda da "BIOS/LEGACY BOOT OF UEFI-ONLY MEDIA" şeklinde hata verdi mecburen MBR olarak kurdum. Tekrar nasıl UEFI yapabilirim veya UEFI'a güncelleyebilirim? Eskiden UEFI olduğuna eminim.
Model: Toshiba Satellite C855 - 1R0.
 
Son düzenleme:
UEFI desteği vardı diye biliyorum çünkü açılırken Toshiba logosu gözüküyordu ve Kurtarma bölümleri dahil toplam 6 bölüm vardı. BIOS olsa MBR olurdu ve 6 bölüm olamazdı.

Araştırdığımda göre UEFI yok diyorlar hocam. Zaten BIOS'a girip oradan görürsünüz UEFI olup olmadığını.
 
UEFI olmasadan anakart logosu gözükmesi ve 4'ten fazla disk bölümü olması mümkün müdür?

Değildir. Ama dediğim gibi BIOS ekranında UEFI ayarı yoksa cihazında UEFI desteği yoktur ve sen yanılıyor olabilirsin ya da başka bir cihaz ile karıştırıyor olabilirsin.
 
Değildir. Ama dediğim gibi BIOS ekranında UEFI ayarı yoksa cihazında UEFI desteği yoktur ve sen yanılıyor olabilirsin ya da başka bir cihaz ile karıştırıyor olabilirsin.
Yok bu bilgisayardan başka bilgisayarım olmadı. Eski sürüm yüklenmiş olabilir mi?

Sorunu anladım. Benim bilgisayarım C855-1R0'dı altındaki etikette de yazıyor ancak sistem bilgisi ve Toshiba uygulamalarında C870-D7K olarak geçiyor. Sanırım tamirde anakartını değiştirdiler ve UEFI olan bilgisayar BIOS oldu. Yine de teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı