Toshiba Satellite laptop Google'da donuyor

Umut Mert M.

Hectopat
Merhaba, geçtiğimiz günlerde eski bir laptop buldum. Marka modeli Toshiba Satellite. Bilgisayarı çalıştırdım fakat çok eski olduğu belliydi. Kendisine ait 2 GB RAM vardı. Ben 2 GB RAM daha ekleyerek 4 GB yaptım. İçerisini güzelce temizledim ve sıfırdan Windows 7 Basic yükledim. Ancak bilgisayara Google kurduğum zaman aşırı yavaş olduğunu gördüm. Hemen işlemci değerlerine baktım ve birden işlemcinin. AMD E240 1.5 GHz olduğunu fark ettim. Birkaç bilgisayarcıya sordum bana işlemciyi yükseltemeyeceğimi söylediler. SSD takmak laptopu düzeltirmiş dediler. Bilgisayardan tek yapılacak şey YouTube'dan video izlemek olacak. Bu konu hakkında bilgisi olanlardan yardım istiyorum. Bilgisayarda Google stabil çalışması için ne yapmam lazım? SSD almam gerekiyor mu? Gerçekten işlemcimi yükseltemez miyim? SSD alırsam Google hala donmaya devam eder mi? Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcin oldukça düşük fakat en azından Google da gezinmek ve YouTube'da video izlemek gibi işlemleri gerçekleştirecek güçte. SSD alırsan her türlü dosyaya erişme hızın Hard disklere göre çok daha hızlanacaktır, buna Windows'un açılışı da dahildir. 120 GB boyutunda bir SSD işinizi rahatlıkla görür ve Google da donma sorununuzu çözecektir. Windows 7 için ekstradan arka planda fazla uygulama açmadığınız sürece 4 GB RAM yeterlidir fakat işleri daha da rahatlatmak adına 2+2 yerine 4+2 şeklinde toplam 6 GB RAM de yapabilirsiniz. Satellite serisinin farklı bir modeli bende de mevcuttu önceden, 4 GB RAM Windows 7 için işimi görüyordu.

Ssd ile alakası olacağını sanmıyorum. Bellek yetmiyor ondan olabilir. Arkadaşın dediği gibi edge yasa Opera kullanın az bellek çok performans verir.

Hocam bende 4 GB bellek var fakat SSD olduğu için çok rahat internette dolaşabiliyorum. hatta baya sekme açıyorum.
uygulama açılması hızlanır evet ama kullanım esnasında zaten Ram üstünde çalışıyor. O yüzden bilemedim dedim.

Merhaba, geçtiğimiz günlerde eski bir laptop buldum. Marka modeli Toshiba Satellite. Bilgisayarı çalıştırdım fakat çok eski olduğu belliydi. Kendisine ait 2 GB RAM vardı. Ben 2 GB RAM daha ekleyerek 4 GB yaptım. İçerisini güzelce temizledim ve sıfırdan Windows 7 Basic yükledim. Ancak bilgisayara Google kurduğum zaman aşırı yavaş olduğunu gördüm. Hemen işlemci değerlerine baktım ve birden işlemcinin. AMD E240 1.5 GHz olduğunu fark ettim. Birkaç bilgisayarcıya sordum bana işlemciyi yükseltemeyeceğimi söylediler. SSD takmak laptopu düzeltirmiş dediler. Bilgisayardan tek yapılacak şey YouTube'dan video izlemek olacak. Bu konu hakkında bilgisi olanlardan yardım istiyorum. Bilgisayarda Google stabil çalışması için ne yapmam lazım? SSD almam gerekiyor mu? Gerçekten işlemcimi yükseltemez miyim? SSD alırsam Google hala donmaya devam eder mi? Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Termal macun ve fan temizliği yaptıysan ve halen donuyorsa SSD alman şart.

SSD alırsan donmaz, ayrıca Edge gibi az bellek tüketen tarayıcılar kurmakta fayda var.

Bunu alabilirsiniz hocam.

Cevabınız için teşekkür ederim. 120 GB JAMES DONKEY JD120 2.5" 560-440 MB/s SSD Disk
Sizce bu SSD yeterli olacak mıdır ?

Termal macun ve fan temizliği yaptıysan ve halen donuyorsa SSD alman şart.
Teşekkür ederim yanıtınız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı