Merhaba. Toshiba Satellite P50-B-11U Dizüstü bilgisayarımın ses kartı öldü yada BIOS'ta bir sorun var. Çünkü, sesi açıp kıstığımda hoperlörden "pop" sesi geliyor sadece. O kadar formata rağmen, düzelmedi. Kulaklık taksam bile, ses kartı çıkışının kulaklık girişlerindende ses alamadım şahsen. O kadar kulaklık denedim ama olmadı. Ayrıca, mikrofon girişide sanırım çalışmıyor. BIOS ile ne kadar alakalıdır bilemem fakat, 1-2 sene önce dizüstü bilgisayarımın BIOS'u kendiliğinden çökmüştü ve resmi olmayan servis, bunun orjinal BIOS yazılımını bir şekilde tekrar kurmuştu çünkü BIOS çöktüğünde bilgisayar hiç açılmıyordu. Ancak, o müdahaleden sonra önce AMD R9 M265X ekran kartı çalışamaz hale geldi. Sürücüleri kurunca, sistemin donmasına sebep oldu bu yüzden bu ekran kartını devredışı bıraktım ve Intel HD Graphics 4600 ile kullanmaya devam ediyorum. İkinci oluşan sorun ise ses kartının hiç çalışmaması. Ancak, ses kartı sürücülerini kurunca, ses kartının bilgileri gözüküyor fakat ses gelmiyor. En güncel sürücülere rağmen, sorunum düzelmedi ve devam etmekte. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Neden böyle sorunlarla karşılaştığımıda bilmiyorum. BIOS ile ilgili olabilir mi? Çözümü nedir? Bu arada, yaşadığım bir sorun daha var. Harici hardiskimi USB portuna bağlıyorum fakat bilgisayar bir süre sonra, USB'yi tanıyamıyor. Fiziksel bir hasardan dolayıda değil. Bilgisayarı yeniden başlatınca düzeliyor genelde. Format atmadan önce de aynı sorun vardı, formattan sonra da var. Hala daha bu sorun dahi mevcut.
BIOS'u nasıl resetleyebilirim? BIOS Ayarlarını resetlemekten bahsetmiyorum bu arada. BIOS Yazılımını tamamen baştan kurmaktan bahsediyorum. Bunu denedim fakat, kurmak istediğim BIOS sürümü, mevcut olan sürümle aynı olduğundan kabul etmedi. Daha eski sürüm denedim, yinede kurmuyor. USB Flash belleksiz yapılamaz mı bu işlem? BIOS Kurmak için, Toshiba'nın sitesine girip indirdim. Bir tür .exe dosyası çıktı ama başaramadım.