Toshiba Satellite P50 B117 ekran kartı problemi

Fevziozler

Centipat
Benim Toshiba marka Satellite P50 B117 model bir laptop var. AMD Radeon R9 M.265X model ekran kartı var. Ancak bu ekran kartımda sıkıntı var. Ya yuvayla alakalı bir problem ya da sistemsel. BIOS güncel değil. BIOS versiyonum 1.50 güncellemeyi denedim ama beceremedim sisteme dönüşü olmayan bir zarar veririm diye çok da ısrarcı davranmadım. Ya da ekran kartı cipinde sıkıntı olabilir lehim toplarından kaynaklı. Ve hangi bilgisayarcıya götürsem farklı bir şey söyledi anakartın değişmesi gerektiğini söyleyen bile oldu bilgisayar takır takır çalıştığı halde. Bende haliyle güvenemedim. Sizce ne yapmalıyım arızanın tam nedenini nasıl tespit edebilirim?

Arıza GPU ile alakalı. Kronik bir sorun, @Mert Cimen, @Erdemli Erdem ve bende de aynı sorun var. Onun dışında yabancı ve başka forumlarda da aynı sorunla karşılaşanlar çok.

Mert Cimen ve Erdem Alsırt P50-B-11U, ben P50-B-116 modelini kullanıyorum.

Bu sorunun çözümü, GPU'nun sökülmesi ve "reballing" denen lehimlerin değiştirilmesidir. Reballing benimkisinde olduğu gibi her zaman işe yaramayabilmekte, bu durumda GPU değişimi yapılması gerek. Yapıldığı zaman da sistemin GPU'yu tanımaması, buna bağlı olarak görüntü vermeme ihtimali var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı