Toshiba Satellite P855-34N pil sorunu

omrumtolga

Hectopat
Yer
Kozyatağı, İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
İyi günler.
Sizden bir konuda yardım isteyecektim. Bende TOSHIBA SATELLİTE P855-34N model bir laptop var. Bu laptop'u ben yaklaşık 3 ay önce Hepsiburada.com aracılığı ile satın aldım. Bugün yani 24.12.2013 tarihinde TOSHIBA PC Healt Monitor uygulaması pil durumu ile ilgili bir hata verdi. Hataya tıkladığım zaman pil durumunu gösteren kısım sabah içi yeşil ve altında iyi yazan kısım şimdi turuncu ve zayıf yazıyor. Size soruyorum değerleri arkadaşlar ve abilerim 3 aylık bir laptop'un pili nasıl oluyor da zayıf duruma düşüyor anlamış değilim. Bilgisi veya deneyimi olanlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Final haftası yaklaşırken başıma sorun çıkartmaya başladı çünkü bu laptop.
Not: Yazımda bir hata yaptıysam ve Türkçe kurallarında bir yanlışlık yaptıysam şimdiden özür dilerim.

Garantisi mevcut dediğim gibi daha 3 aylık bir cihaz kasko da mevcut ama TOSHIBA'nın kasko anlayışına hayran kaldım. Bir kere kullanırsanız hakkınız biter diye bir açıklama yaptılar bana servisten ondan dolayı servise göndermeye bile korkuyorum şu anda. Birde şöyle bir sorun yazmakta olduğum programlar yüzünden servise yollama gibi bir durumum şuan için mevcut değil. O yüzden dolayı pil ömrünü detaylı öğrenebileceğim bir yöntem mevcut mu biliyor musunuz ?

Kasko konusunu detaylı araştırın. Bir kullanım ile bitmez. Toshiba laptopumu düşürüp üst kapağı kırdım kasko ile önce onu yenilediler. Ayrıca kasko süresinin bitmesine az kala yine gönderdim. DVD RW optik sürücüsü çabuk bozulduğu için onu yenilettirdim. Genel bir bakım yaptırdım. Sorununuz olmasa bile gönderin derim :) Gerçekten teknik servis konusunda ilgililerdir.

Piliniz zaten aldığınızdaki gibi değildir. Kasko süreniz dolmadan zaten böyle bir sorun olduğunu belirtip değiştirin.

Zaten kasko süresi dolmadan 20 gün önce laptop'u yere atıp göndermeyi düşünüyorum. Kırılma durumunda %90 sıfır cihaz verdikleri için. Daha önce de TOSHIBA kullanmış biriyim ve ilk defa böyle bir sorun başıma geldiği içinde şaşkınlık içindeyim. Eski TOSHIBA laptop'un pil ömrü 4 yıl kadar gitmişti ama bu şaka gibi 3 ayda doldu ve kalan kullanımı gözlemliyorum bir 2.30 saat yazıyor 2 dk sonra 1.50 saat yazıyor sonra tekrar artıyor bakalım sonu hayır olsun bu laptop'un. Şu anda tek isteğim finallere kadar beni idare etmesi. :D

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı