TOSHIBA STORE ALU 2 RAW Dosya Sistemi Sorunu

Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Geçenlerde HDD’ yi PC’ye taktım, içine bir şeyler atayım dedim. Ama HDD’ye ne veri yazılıyor ne de HDD'den veri alınıyor. İnternette gördüm, diski onar gibisinden şeyler yazıyordu fakat bunlar işe yaramadı. Disk yönetiminden bir de baktım dosya sistemi RAW olmuş. RAW hakkında bir şey bilmiyorum fakat şu anda HDD’ye erişemiyorum. Diski biçimlendir diyor fakat biçimlendir dediğimde ''Başarıyla biçimlendirilemedi'' diyor. Hızlı ve tam biçimlendirmelerin ikisinde de aynı sonuç. Diskim TOSHIBA STORE ALU 2 640GB.

Harici disklerde genelde bozulan diskten ziyade disk kutusudur. Kutunun içindeki SATA diske veri yazılmasının mümkün kılan SATA’dan USB’ye dönüştürücü bir devre kartı vardır. Bu devre kartı bozulduğunda diske erişemezsin. Veriler diskin içinde sapasağlam durur, fakat sen erişemezsin. Erişmek için yapman gereken Kutuyu açıp diski sökmek ve diski doğrudan SATA arabirimi ile PC’ye bağlamak ya da çalışan bir disk kutusuna takmak olacaktır. Dosya sistemi eğer hala RAW olarak gözüküyorsa verileri kurtarmak için Restorer Ultimate (bu programı mutlaka not edin, çok işinize yarayacak) programını kullanabilirsin.

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı