Şimdi sormak istediğim şey, siz olsanız hangisini alırdınız ve Seagate ürünlerinin bazıları da sonradan yenileme görmüş yani Refurbish ürünler olduğunu söylüyorlar. Bunu da ürünlerin kod numarası ile anlaşılıyormuş. Ben araştırdım fakat nasıl bulunuyor bulamadım. Bundan dolayı da Seagate HDD güvenemiyorum. Toshiba'nın da yıllarca HDD içinde olmadığını da biliyoruz WD gibi veya denk farklı markalar gibi.
Sizce Seagate için Refurbish ürün riskine girmeyip direkt Toshiba mı alsam? Belirttiğim aynı özellikler de HDD önerebilirsiniz fakat yok Black serisi yok Red serisi gibi performans çeşidine göre (bilmiyorum belki de reklam amaçlı) fiyat artıyor.
Ayrıca şuan kullandığım 1 TB HDD ise sektör hatalı ve 1 TB yetmiyor. Yeni HDD almak ve dikkatli olmak istememin nedeni de bu. Fikriniz nedir?
Eğer "refurbished" yani yenilenmiş ürün ise mutlaka yazılır ve fiyatı düşük olur. Seagate iyi marka ancak Toshiba'nin o modelini değilde P300 modelini alın. P300 neredeyse WD Black ile aynı performans veriyor, aralarında 100tl fark var. P300 tam bir f/p ürünü. P300 alın.