Total War Empire'da yok olan ulus asker çıkartıp duruyor

WosTidReis

Hectopat
Makaleler
1
Prusya ve Avusturya'yı yok ettim ama sürekli sağdan soldan asker çıkartıp duruyor ne kadar yenersem yeneyim gidiyor 3 tur sonra 5 birlikle bom boş şehre gidip savaş falan olmadan işgal ediyor, bunun sebebi nedir?

Sebeb;

Dosya Ekleri

• images.png
    images.png
    12,2 KB · Görüntüleme: 20
Prusya ve Avusturya'yı yok ettim ama sürekli sağdan soldan asker çıkartıp duruyor ne kadar yenersem yeneyim gidiyor 3 tur sonra 5 birlikle bom boş şehre gidip savaş falan olmadan işgal ediyor, bunun sebebi nedir?

Başkentler işgal edilince -30 yiyor, dediğiniz muhtemelen asayişin ekside olmasından dolayı çıkan isyancılar. İsyan çıkınca da şehirde sizin koyduğunuz askerler haricinde milisler falan olmuyor, ve bu isyancılar her tur güç kazanıyor siz onları öldürene kadar.

Başkentler işgal edilince -30 yiyor, dediğiniz muhtemelen asayişin ekside olmasından dolayı çıkan isyancılar. İsyan çıkınca da şehirde sizin koyduğunuz askerler haricinde milisler falan olmuyor, ve bu isyancılar her tur güç kazanıyor siz onları öldürene kadar.
Hocam isyan çıkartıyorlar heralde zaten her tur işçiler grevde falan diyor ama sebebini bilmiyorum 20 yılda lehistanın toprağını 2,3 katına çıkardım acaba hızlı yayılmadanmı ki. Ama prestijde 1.'yim 490'la.

Normal topraklar aldığınızda -12, başkentler -30 ilişki dezavantajı yer işgalci olduğunuz için ve bu her tur 1 azalır. Eğer soylular ve işçilerin en az birisi ile ilişki negatif ise bir toprakta 1. tur grev yaparlar/letter of demands yollarlar (uyarı niteliği taşır, herhangi bir sıkıntı yok), 2. turda bir binaya hasar verirler (tamir masrafı), 3. turda isyan çıkar. İsyancılar ise toprak sizin toprağınız ise normal isyancılar çıkar, başarılı olduklarında toprak herkese düşman olur, hızlı olan geri alır. Ama eğer işgalci iseniz (Osmanlı için athena da geçerli buna mesela, Yunan isyancılar çıkar), o toprağın ait olduğu ülkenin isyancıları çıkar ve başarılı olurlar ise toprak o ülkeye geçer, eğer yıkılmış ülke ise yeniden kurulur. Örneğin Osmanlı ile Viyana'yı aldınız ve Avusturya yıkıldı diyelim. Her 3 turda 1 isyancı çıkar, isyancı varken şehirde asayiş normal olur, ama halk savunmaya katılmaz, sadece kendi askerlerin olur. Bu isyancı eğer şehri alacak kadar güçlü değil ise onun yerine toprağı yağmalar ve isyancı ordusu hayatta olduğu sürece her tur yeni asker toplar. O yüzden isyancılar çıkmadan oraya asker koyup çıktıkları tur direk yoketmek aşırı önemli. İsyancıları yokettiğinizde isyan bastırıldı tarzında bir ilişki bonusu gelir. Viyana, yani başkentleri zaptetmek için, genel 3 tane isyan bastırmanız gerekli o yüzden. Tabii bu -30 muhabbetine küçük ülkelerin (Gürcistan, bavyera vs.) Başkentleri dahil değildir, onlar yine -12 yer.

Hızlı yayılmanın tek dezavantajı diğer ülkeler ile "aggresive expansion" adı altına eksi ilişki yersiniz, şehirler ile ilişkileriniz/aşayiş bundan bağımsızdır.

Şehirlere çift tıkladığınızda çıkan ekrandan asayişi kontrol edebilirsiniz, orada tek tek nereden artı, nereden eksi geldi yazıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı