Vampirler'den von carstein, isabel ile başla daha sonra Vlad'ı çıkar hemen ikisi birlikte Aura bonusu var zorlu savaşları bile Auto şeklinde alırsın. Vampirlerde olay daha basit diğer ırklara göre, asker üretmen çok daha rahat ve her savaştan sonra kilidini açmadığın sınıfları bile üretebiliyosun el ve + şeklinde bir simge var görürsün recruit yerinde onunla ruh karşılığında asker alıyosun orduna. En güçlü sınıfı greave guards Black & blood knights çoğu zaman ana karakterin ordusunda Full Knight geziyordum ben Auto alıyordum bütün savaşları. Yeni aldığın yerlerde asayişi sağlamak için en ucuz lordu ve Full iskelet basarak elinde tutabilirsin tabii iskeletlerin bakım masrafını %100 düşüren araştırmayı da yap boşuna gelirin akmasın oralara. Ben agresif oynuyordum sürekli çok çabuk yayılıyordum etrafa, templehof ırkını hemen yokmetmen lazım bir de diğer vampir ırkı olan mannfred var kalesinde izin verme çok yer almasına Templehof'tan biraz güçlendikten sonra onu da yokedip kalesini alırsın orası çok önemli. Cücelere dikkat et sen direkt savaş açma onlar illaki açacak sana bayağı sıkıntı onlar vampirlere karşı ana ordun sürekli base yakınlarında olsun talan edip gidiyorlar çünkü sürekli. Biraz karışık anlatmış olabilirim bayağıdır oynamıyorum çünkü warhammer 3 daha düzgün oynamadım. Sorun olursa yaz cevaplarım mümkün oldukça.