Touchpad ağır çekimde gibi

MaskeliÇilek

Hectopat
Selam,
Başlıkta da belirttiğim gibi laptopun mouse imleci ara ara ağır çekime geçiyor sanki. Ekranda her şey düzgün ama sadece ok işareti yavaşlıyor, sonra düzeliyor, sonra yine yavaşlıyor. Bunun sebebi ve çözümü nedir?

Selam,
Başlıkta da belirttiğim gibi laptopun mouse imleci ara ara ağır çekime geçiyor sanki. Ekranda her şey düzgün ama sadece ok işareti yavaşlıyor, sonra düzeliyor, sonra yine yavaşlıyor. Bunun sebebi ve çözümü nedir?

Durduk yere mı meydana gelen bir durum? Üzerinde yağ birikintisi var ise genelde bundan kaynaklanıyor. Bu arada hassasiyet durumunu yükseltmeyi deneyin.

Hızlı hareketler daha hızlı yavaş harekerler daha yavaş hareket ettirir imleci. Kolaylık olması açısından bu şekilde bu uzun süredir.

Ancak bu durumun farkında olamazsınız normal şartlarda, sizin sorun farklı da olabilir.
Normalde böyle değildi. Son birkaç gündür böyle.
Durduk yere mı meydana gelen bir durum? Üzerinde yağ birikintisi var ise genelde bundan kaynaklanıyor. Bu arada hassasiyet durumunu yükseltmeyi deneyin.
Yanlış ifade etmiş olabilirim, touchpad kısmında sıkıntı yok. İmleç yavaş haraket ediyor. Delayli geliyor sanki öyle söyleyeyim. Ben sağa ittiriyorum, o biraz geç geliyor oraya.

Delayli geliyor sanki öyle söyleyeyim. Ben sağa ittiriyorum, o biraz geç geliyor oraya.
Hiç böyle bir şey yaşamadım ama yaşasaydım ilk yapacağım şey CPU kullanımına bakmak, normalse güvenli modda başlatıp test etmek, işin sonunda da format atmak veya sistem onarımı yapmak olurdu.

Normalde böyle değildi. Son birkaç gündür böyle.

Yanlış ifade etmiş olabilirim, touchpad kısmında sıkıntı yok. İmleç yavaş hareket ediyor. Delayli geliyor sanki öyle söyleyeyim. Ben sağa ittiriyorum, o biraz geç geliyor oraya.

Tamam hocam orasını anladım. Açıkçası düşük duyarlılıka kullanıyorum ve gayet sorunsuz çalışıyor. Eğer en duyarlılıkla bile sıkıntı çıkarıyor ise sorun donanımsal gibi. Ya da diğer arkadaşın dediği gibi bir durum olabilir.

Disk ya da CPU kullanımı %100 olduğu zaman oluyor böyle. Cihazın fanı hızlanıyor mu yavaşladığı sırada?
İkisi de %10 civarlarında şu an ve imleç ağır. Ama evet, sanki fan sesini duyunca yavaşlıyor. Bu mesajı tamamlayana kadar düzeldi mesela imleç. Ama fan sesi de gitti.
Not: Mesajı yolladım ve imleç tekrar yavaşladı.

İkisi de %10 civarlarında şu an ve imleç ağır. Ama evet, sanki fan sesini duyunca yavaşlıyor. Bu mesajı tamamlayana kadar düzeldi mesela imleç. Ama fan sesi de gitti.
Isınıp throttle mi oluyor acaba. Kaç derece ki işlemci?

HWmonitor ile kontrol et. Bazı zararlı yazılımlar kendisini Görev Yöneticisi verilerinden saklama kabiliyetine sahip, oradaki değerler yanıltıcı olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı