Normalde mouse ile kullandığım laptopumda yaklaşık 20 dakika önce touchpadi kullanmam gerekti ancak touchpade dokunduğumda imleç hareket etmiyordu, biraz daha denedim ve ardından bilgisarım mavi ekran verdi ve kendini yeniden başlattı. Yeniden başlarken tekrar "kişisel bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı..." Hatasını aldım ve bu defa sorunsuz bir şekilde yeniden başladı. Açılır açılmaz minidump klasörüne gittim ancak tek bir rapor vardı o da 25 Ağustos'a aitti. Ancak o gün mavi ekran almamıştım. Hatta bu, bilgisayarda ikinci bu işletim sisteminde ise birinci mavi ekranım.
Touchpadi elbette zaman zaman kullanıyorum, yakın zamanda da yine kullanmış olmalıyım herhangi bir hatayla daha önce hiç karşılaşmadım. Dün bir Windows güncellemesi gerçekleştirdim. Dell touchpad sürücümün güncelliği az önce kontrol ettim, güncel.
Tekrar touchpade dokunup kalıcı bir hasar almaktan çekiniyorum ama merak da ediyorum sorunun sebebini.
Logitech araçlarını kaldırın. Ağ adaptörünüzün ve kart okuyucunuzun sürücülerini güncelleyin. CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp sfc /scannow komutunu girin.
Ayrıca XBOX kontrolcüsünün sürücülerini de kaldırın, klavye ve fare dışında USB ile bağlı bir cihaz olmasın.