TOW 5700 XT Gaming X yeşil ekran

HRNY

Centipat
Merhaba,
The outer worlds oyununu oynarken yeşil ekran alıyorum ve bilgisayar yeniden başlıyor nedeni ne olabilir?

Witcher 3'te böyle bir sorun olmadı.
Paladins oynarken bir defa oldu sonra olmadı.

Ryzen 7 3700X, 5700 XT Gaming X, X570 Carbon Wi-Fi, 2x8 3200MHz XPG RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 570893
Sisteminiz güzel. Ama o PSU olmamış. Technopat videosunu görmedim. Aynı anakart ve aynı ekran kartıyla mı toplamış onlar.
Seasonic, FSP, Corsair gibi markaların 8+4 pin olan modellerini seçebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ana kart farklı ancak ekran kartı aynı, PSU ve kasa da aynısı.

Oyun içerisinde "Detect Graphics Settings" özelliğini kullanınca yani oyunun önerdiği grafik seviyesi "Very High" ben "Ultra" yapıp oynadım ve yeşil ekran aldım.

Şimdi tekrar girdim ve "Very High" ile oynamaya başladım, normalde yeşil ekran verdiği yerde bir sıkıntı olmadı, sorunsuz çalışıyor şuan için. Belki de ultraya alınca PSU'nun yetersiz kalacağı kadar güç gerekiyor olabilir.

Aynen öyle. PSU besleyemiyor. Ticari olarak yaptıkları hoş değil ama. QP'den kendim seçerek evde kendim topladım alışveriş sorunsuzdu. O güzel sisteme o PSU olmamış. Ayıp.
Witcher yani kaç yıllık oyun o işlemci ve o kartla ultra yerie sırf dandik psu üyüznden kısmak zorunda kalmanız kötü bir durum.

Aynen öyle. PSU besleyemiyor. Ticari olarak yaptıkları hoş değil ama. QP'den kendim seçerek evde kendim topladım alışveriş sorunsuzdu. O güzel sisteme o PSU olmamış. Ayıp.
Evet, PC dünyasına uzak olduğum için kendim de bu durumu fark edemedim haliyle. Neyse çok sorun değil, farklı oyunlarda da aynı sorunu yaşarsam ve çözüm bulamazsam yeni PSU alırım. Sisteme uygun bir tavsiyeniz var mı? Yazdıklarımın dışında cooler master ml240l mevcut.

ve PSU değişimini kendim yapabilir miyim zor bir işlem midir?

Sizin ekran kartınızdan 1000 tl daha ucuz ekran kartları Witcher'ı ultrada oynatıyor.
Evet, PC dünyasına uzak olduğum için kendim de bu durumu fark edemedim haliyle. Neyse çok sorun değil, farklı oyunlarda da aynı sorunu yaşarsam ve çözüm bulamazsam yeni PSU alırım. Sisteme uygun bir tavsiyeniz var mı? Yazdıklarımın dışında cooler master ml240l mevcut.

ve PSU değişimini kendim yapabilir miyim zor bir işlem midir?
Çok kolay yapabilirsin. Şu anki PSU'yu çıkarıp kabloları ona takarsınız ana kartta eksik olan kabloyu da takarsınız tamam.

FSP Hydro G PRo öneririm 750 ya da 850 W.
Seasonic focus Plus olabilir.

Daha yeni ama Outerworlds de aynı. Ultra ayarlarda GTX1070 ile oynanıyor.
@HRNY
Ekonomik olsun hem de girişleri desteklesin diyorsanız. Sharkoon Silent Storm vardı. Bu aralar pek stokta yok.

Son düzenleme:
FSP Hydro G PRo öneririm 750 ya da 850 W.
Seasonic focus Plus olabilir.

Daha yeni ama Outerworlds de aynı. Ultra ayarlarda GTX1070 ile oynanıyor.
@HRNY
Ekonomik olsun hem de girişleri desteklesin diyorsanız. Sharkoon Silent Storm vardı. Bu aralar pek stokta yok.
Teşekkür ederim önerileriniz için, sistemi BIOS'u son sürüme güncellemeden yollamışlar. Biraz önce güncelledim ve sonrasında ULTRA ayarlarda denedim, sorun olmadan oynadım ancak PSU yükseltmek aklımın bir köşesinde çünkü ileride benzer sorunlar yaşarsam muhtemelen nedeni bu olacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı